background img
banner
banner

Βραβεύσεις στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος για τις εξαίρετες πράξεις τους

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου γιόρτασαν και τιμήθηκαν οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μια ημέρα υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό πλαίσιο της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα το Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετεί, αλλά και ταυτόχρονα μας διδάσκουν, οι επίσημοι προστάτες του, Άγιοι «Τρείς Παίδες εν Καμίνω».

Ο εορτασμός τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, με Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Χρυσόστομος Επίσκοπος Ευρίπου, ενώ τιμές αποδόθηκαν από διμοιρία Δοκίμων Ανθυποπυραγών και τη Μουσική Μπάντα του Σώματος. Ακολούθησε εκδήλωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη βραβεύτηκαν συνολικά 13 πυροσβέστες για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον. Μεταξύ αυτών ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Επιπυραγός Γιώργος Κολοκοτσάς και ο πυρονόμος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιάννης Παπαϊωάννου, που το καλοκαίρι διέσωσαν ανήλικο παιδί που κινδύνευσε με πνιγμό, στα ανοιχτά της παραλίας Βαλιμιτίκων.

Μετά το πέρας της βράβευσης ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια μεγάλη στιγμή για το Πυροσβεστικό Σώμα. Μεταξύ άλλων, βραβεύουμε τα στελέχη του για εξαίρετες πράξεις. Θα πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει: “μπροστά στους ήρωες να είσαι σεμνός και να μιλάς λίγο”. Μιλούν οι πράξεις τους. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τους πυροσβέστες στα μάτια. Τους αναγνωρίζουμε για την προσφορά τους στην κοινωνία».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr