background img
banner
banner

Καμπανάκι Βαρδάκη για το θέμα του τουρισμού

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το ένα μετά το άλλο άνοιξαν τα μέτωπα για τη Δημοτική αρχή της Αιγιάλειας με την πρόταση για την παραχώρηση τμήματος της πρώην Χαρτοποιίας, η οποία αποτελεί το μεγάλο «ασημικό» του δήμου, για την δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Η παρέμβαση του μέχρι χθες Αντιδημάρχου Τουρισμού Στράτου Βαρδάκη είναι μεταξύ και άλλων ηχηρών προειδοποιήσεων που δέχθηκαν πρόσφατα Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Απαιτεί όχι μόνο να μην παρεκκλίνουν ούτε… χιλιοστό από το όραμα της τουριστικής αξιοποίησης του συνόλου του θαλασσίου μετώπου της πόλης αλλά και να μην «επαναπαυθούν» στο Master Plan για την αξιοποίηση της παραλιακής.

Ο Στράτος Βαρδάκης μιλώντας στο protionline.gr δηλώνει εξαιρετικά προβληματισμένος από την στάση της Δημοτικής αρχής της οποίας είναι και μέλος, για θέματα τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το έργο της αντιδημαρχίας του δεν έτυχε ούτε σοβαρής αντιμετώπισης, ούτε σωστής αναγνώρισης. Παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι η αποβιομηχάνιση και η απαξίωσης του πρωτογενή τομέα παραγωγής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο δήμο να… γυρίζει την πλάτη του στο θέμα της τουριστικής αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης.

Η παρέμβαση

Η τοποθέτηση του Στράτου Βαρδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε μετ επιτάσεως να υπάρξει αλλαγή ρότας στο θέμα της παραλιακής έγινε με αφορμή την πρόταση για τη διενέργεια της δημοπρασίας για την παραχώρηση από το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου της έκτασης των 10 στρεμμάτων με στόχο να προχωρήσει σε φάση της υλοποίησης πρόταση για τη δημιουργία ναυπηγείου στην πρώην Χαρτοποιία.

«Μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι η χερσαία ζώνη, η λιμενική ζώνη, η θαλάσσια ζώνη και έχουμε επικεντρωθεί σε ένα μικρό κομμάτι, υπό παραχώρηση, το οποίο για μένα δεν έπρεπε καν να έρθει προς συζήτηση. Τόσα χρόνια η Αιγιάλεια δεν γνωρίζει ότι έχει παραλιακή ζώνη και θάλασσα… Μια πόλη που έχει αναπτυχθεί στο άνω τμήμα της ενώ η ανάπτυξη έρχεται από το θαλάσσιο μέρος! Πως τα έχουμε καταφέρει, εμείς και τόσες Δημοτικέ αρχές στο παρελθόν, χωρίς καμία εξαίρεση, να κινούμαστε κόντρα στην τροχιά της ανάπτυξης, από πάνω προς τα κάτω;» αναρωτήθηκε ο κ.Βαρδάκης.

Η τοποθέτηση του κ.Βαρδάκη κινήθηκε σε μια συζήτηση γεμάτη προβληματισμούς την οποία μάλιστα άνοιξε το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο και τροφοδότησαν τοποθετήσεις συναδέλφων του απ όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κατασκευή του νέου Λιμανιού στέρησε την ευκαιρία το Αίγιο να είναι σήμερα μια από τις πόλεις με τις πιο αξιόλογες Μαρίνες του Κορινθιακού ενώ το σχέδιο για Μαρίνα, μέσα από το Master Plan, όταν αυτό προχωρήσει, μπορεί να είναι παρωχημένο, εκτίμησε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού.

«Αν έρθει κάποιος ειδικός, θα μας πει πως η πόλη πλέον μπορεί να μην χρειάζεται Μαρίνα διότι εμείς μπορεί να καθυστερήσαμε πολύ να την κάνουμε και την εποχή που έπρεπε να γίνει η Μαρίνα, εμείς κάναμε το Λιμάνι. Αν η Μαρίνα είχε γίνει τότε που έπρεπε, το Αίγιο θα ήταν σήμερα κάτι άλλο, ένα κόσμημα. Σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, σε σημεία με πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα έχουν αναπτυχθεί ήδη άλλες Μαρίνες» σχολίασε στο σώμα ο κ.Βαρδάκης.

Χωρίς στρατηγικό σχέδιο

Μιλώντας εν συνεχεία στo protionline.gr ο Στράτος Βαρδάκης εξέφρασε το παράπονό του για την απουσία στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στο δήμο, επισημαίνοντας πως «μέσα από το Μaster Plan, δεν μπορεί να δεσμεύσουμε τμήμα της παραλιακής για Μαρίνα εφόσον κριθεί από τους ειδικούς ότι η εν λόγω αγορά είναι κορεσμένη και πιθανότατα να πρέπει να πάμε σε ένα σχέδιο δράσης και για τη σύνδεση της παράκτιας ζώνης με τον ορεινό όγκο της περιοχής». «Πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, ενδύοντας στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της λιμενικής ζώνης και τη σύνδεσή της με τον τουρισμό. Δυστυχώς τον τουρισμό, το μόνο που θα φέρει πρόοδο στην Αιγιάλεια, δεν το πίστεψε ποτέ κανείς, δεν είχαμε καμία στήριξη στο δήμο. Εστιάσαμε σε πολιτικής με έμφαση τη διαχείριση και όχι στην ανάπτυξη» το παράπονο που εκφράζει ο κ.Βαρδάκης, προς την πλευρά του δημάρχου βέβαια.

«Ότι έχει γίνει στον τουρισμό είναι κατόπιν προσωπικής προσπάθειας και αγώνα, αλλά απαιτούνται και χρήματα και διάθεση συνεργασίας που δεν υπήρξε» καταλήγει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr