background img
banner
banner

Ο δήμος καθάρισε τις παραλίες των Καμαρών

Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ «ΑΠΑΝΤΑ» ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ

Σε καθαρισμό των παραλιών Ακονιάς και Μπούκας της τοπικής κοινότητας Καμαρών προχώρησε την Πέμπτη 6 Ιουλίου συνεργείο του δήμου Αιγιαλείας, όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ερινεού. Μάλιστα, ο Γιώργος Ντίνος εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει πως υπάρχουν πρόεδροι που δεν προχώρησαν στα δέοντα και ότι στα σημεία τους παρεμβαίνει ο δήμος. Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της εν λόγω κοινότητας Παναγιώτης Περλέγκας ξεκαθαρίζει πως οι εργασίες στην κοινότητα έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται, παραθέτοντας και φωτογραφικό υλικό.

Ειδικότερα, ο κ. Ντίνος ανέφερε: ΄΄Ο Δήμος Αιγιαλείας, αμέσως μετά την ψήφιση και έγκριση του προϋπολογισμού του, κατέβαλε την Πάγια Προκαταβολή στους λογαριασμούς των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, στις 21/6, προκειμένου να καθαριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι εντός των κοινοτήτων, οι παραλίες και τα κοιμητήρια. Τα ποσά ανάλογα με τον πληθυσμό κυμάνθηκαν ανά κοινότητα: 1.000€, έως 300 κατοίκους, 2.000€, έως 2.000 κατοίκους, 4.000€, έως 10.000 κατοίκους και 6.000€, από 10.000 κατοίκους και άνω. Το σύνολο σχεδόν των πρόεδρων ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις, κάνοντας τα αυτονόητα. Υπήρξαν δυστυχώς ελάχιστες εξαιρέσεις που για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, δεν πραγματοποίησαν τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού. Επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι πολίτες, να πληρώνουν ανάλογες συμπεριφορές, ο δήμος πραγματοποιεί με συνεργεία καθαρισμού τις εργασίες. Προχώρησε σε καθαρισμό παραλίας Ακονιάς και Μπούκας Τ.Κ. Καμαρών”.

Περιμένουν τη διάνοιξη της οδού διαφυγής

Από την πλευρά του, ο κ. Περλέγκας επισήμανε: ΄΄Οι εργασίες για την κοινότητα έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες και γίνεται ένας “αγώνας δρόμου” για να καθαριστούν οι δρόμοι και οι παραλίες μας ώστε αυτό να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σαν πρόεδρος της κοινότητας έχω πληρώσει ήδη ανθρώπους από την παγία προκαταβολή για να κάνουν τα απαραίτητα σε όλη την κοινότητα, κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει μήνες νωρίτερα Διαψεύδω κάθε ανακοίνωση πού αναφέρεται στην περιοχή μου σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες που αποδεικνύουν το αντίθετο. Ξέρουμε από πού προέρχονται και για ποιο σκοπό υπάρχουν, αυτές οι «βολές». Οι ντόπιοι κάτοικοι δεν θέλουν ψέματα, δεν θέλουν πολιτικές τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Θέλουν έργα. Ακόμα περιμένουμε τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου, ακόμα υφίσταται η έκτακτη ανάγκη όσον αφορά τη διάνοιξη της οδού διαφυγής (παραλιακός δρόμος Ακονιάς – Λαμπιρίου). Με αυτό το θέμα πρέπει να ασχοληθεί ο αντιδημάρχος διότι ήδη εκπνέει και η τέταρτη παράταση έκτακτης ανάγκης που έχει δοθεί από το υπουργείο και ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό΄΄

Και πρόσθεσε: ΄΄Ως πρόεδρος του χωριού, κάνω το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μου και θα συνεχίσω να το πράττω, όπως άλλωστε τα τελευταία δέκα χρόνια που οι πολίτες με τιμούν με τη στήριξή τους στη θέση του προέδρου της κοινότητας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr