background img
banner
banner

Στον Πταισματοδίκη οι απολογίες των 21

ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Με υπομνήματα διά τον δικηγόρων τους απολογήθηκαν στον Πταισματοδίκη οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και η Μαρία Τσουκαλά (θα καταθέσει τη Δευτέρα) από τη δημοτική αρχή, που είχαν καταψηφίσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020, την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για μετεγκατάστασης της αποθήκης υλικών και του προσωπικού των συνεργείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Αιγιαλείας, από το κτίριο της Περιφέρειας στην παραλία, σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας. Είχε προηγηθεί μήνυση της δημοτικής αρχής κατά παντός υπευθύνου, δεδομένης της επικινδυνότητας που παρουσίαζε τότε το κτίριο και του ότι είχε κληθεί σε απολογία ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών.
Τα απολογητικά υπομνήματα βρίσκονται ήδη στα χέρια του Πταισματοδίκη, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τον οποίο ζητήθηκε η έρευνα και αυτός είναι που θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο ή αν θα μπει στο αρχείο.

Οι απολογούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι επικαλέστηκαν το γεγονός ότι δεν καταψήφισαν τη μεταφορά των υλικών, του προσωπικού και των συνεργείων, αλλά τη μεταφορά τους στον χώρο της Χαρτοποιίας την αξιοποίηση της οποίας επιθυμούν για αναπτυξιακούς λόγους. Από την άλλη, είναι θετικοί σε μεταφορά σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της υπηρεσίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, με τα επιχειρήματα της άρσης επικινδυνότητας του κτιρίου και της λήψης μέτρων ασφαλείας στο κτίριο, θα αρνηθούν ενδεχόμενη παράβαση που θα τους καταλογιστεί, αποδεικνύοντας ότι δεν παρέλειψαν και δεν παρεμπόδισαν την αποτροπή κοινού κινδύνου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr