background img
banner
banner

Ολική αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο σωστός προγραμματισμός αλλά και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών αποτελούν σημαντικά στοιχεία του τρόπου λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, επιτρέποντάς της να παρεμβαίνει και να καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής. Ένα από τα πολύ σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν αυτές τις μέρες, είναι η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού. Σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή 25 Αυγούστου που η εν αναγκαιότητα της εν λόγω παρέμβασης, ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης. Με έγγραφό του στις 21 Αυγούστου, το σχολείο αιτήθηκε ολική αντικατάσταση του υπάρχοντος ηλεκτρολογικού δικτύου, το οποίο λόγω παλαιότητας έχει υποστεί σημαντικές φθορές, δημιουργώντας κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των μαθητών όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ακολούθησε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, με το οποίο δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης του έργου. Λόγω του επείγοντα χαρακτήρα και της σημαντικότητας του έργου, έγινε ανάθεση στον ιδιώτη που κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά.

Δημ. Ελευθεριώτης: “Όλα έτοιμα πριν την 11η Σεπτεμβρίου”

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄πρόκειται για έργο αναγκαίο, δεδομένης της επικινδυνότητας που υπάρχει για το σχολείο. Θα κοστίσει 9.900€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η δαπάνη θα καλυφθεί από αποθεματικό της Σχολικής Επιτροπής, το οποίο υπάρχει για έκτακτες περιπτώσεις. Η Τεχνική Υπηρεσία δεν δύναται να αναλάβει το έργο κι έτσι προχωρήσαμε τη διαδικασία ανάθεσης. Αποτελεί δε ρήτρα της συμφωνίας μας με τον εργολάβο, το έργο να παραδοθεί πριν την 11η Σεπτεμβρίου και στον Αγιασμό να προσέλθουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με ασφάλεια στο σχολείο τους΄΄.

Σε… ανοιχτή γραμμή με διευθυντές και προϊστάμενους σχολικών μονάδων

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής βρίσκονται σε… ανοιχτή γραμμή με τους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολικών μονάδων, ούτως ώστε να συντονιστούν για την ομαλή και χωρίς προβλήματα των σχολείων του δήμου. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει σταλεί πρόσκληση προς τους διευθυντές και προϊστάμενους, για συνάντηση με τη Σχολική Επιτροπή στις 5 Σεπτεμβρίου. ΄΄Είμαστε σίγουροι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, καθώς και την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ως αποτέλεσμα της συνεχούς και κοινής μας προσπάθειας, για τη βελτίωση του παραγόμενου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου΄΄, αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ελευθεριώτης που έχει καλέσει τις Σχολικές Μονάδες που απασχολούν Σχολικούς Τροχονόμους να προβούν στα δέοντα έτσι ώστε η πρόσληψη και η ανάθεση της υπηρεσίας τους για όλους να είναι στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η πρόσκληση για τη συνάντηση με διευθυντές και προϊστάμενους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, είναι για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου « Αλέκος Μέγαρης » (Παλαιό Νοσοκομείο). ΄΄Θέμα της συνάντησης΄΄, όπως εξηγεί ο κ. Ελευθεριώτης, θα είναι η ενημέρωση για τη λειτουργία των Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας, Σχολικών Μονάδων, καθώς και της Σχολικής Επιτροπής΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr