background img
banner
banner

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”, ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ, ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ “ΤΑΣΕΩΝ” ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δυσφορία επικρατεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τροπή που έχει λάβει η πορεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Η “εισβολή” του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος στηρίζεται από ομάδα στελεχών (Γ. Τσίπρας-Πολάκης-Τζάκρη) έχει επιφέρει αναστάτωση στο κόμμα και στην Αχαΐα. Νωπή είναι άλλωστε και η ήττα στις βουλευτικές εκλογές ενώ και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει προβληματισμός καθώς μέσα στο συγκρουσιακό αυτό κλίμα, αποδυναμώνεται και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σηματοδοτήσει μια πορεία ανάκαμψης και επαναπροσδιορισμού μέσα από τα ψηφοδέλτια για τις 13 Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και η Δυτική Ελλάδα.

Επιβεβαίωση του Protionline.gr

Τοπικές οργανώσεις σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν στραφεί κυρίως προς τους δήμους με ενεργή ανάμειξη κυρίως στις κάλπες στους ΟΤΑ. Η “τάση” αποστασιοποίησης από τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και τις εκλογές στην αιρετή Περιφερειακή διοίκηση έχει ήδη καταγραφεί με ρεπορτάζ του Protionline.gr σύμφωνα με τα οποία, αμέσως μετά την ήττα στις πρώτες βουλευτικές εκλογές, πολλά από τα μέλη που είχαν “στρατολογηθεί” για την Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο της Δυτικής Ελλάδας μετακινήθηκαν προς τους δήμους ή έχουν αποστασιοποιηθεί σε συνδικαλιστικούς και άλλους συλλογικούς φορείς.

Η επιβεβαίωση για τη “διαρροή” στελεχών προς τους δήμους, για την οποία είχε γίνει λόγος προ διμήνου, δόθηκε με τρόπο εμφατικό πρόσφατα από το γεγονός ότι δύο από τους πρώην Αντιπεριφερειάρχες του Απ. Κατσιφάρα, οι Γιώργος Αγγελόπουλος και Αντώνης Χαροκόπος, επέλεξαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του Β. Αϊβαλή για το δήμο της Πάτρας, απέχοντας από την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Κ. Καρπέτας.

Στο πλευρό Κασσελάκη

Το τελευταίο διάστημα και στο Αίγιο εμφανίζονται “πυρήνες” στελεχών οι οποίοι ετοιμάζονται να στηρίξουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Η παρουσία του Στέφανου Τζουμάκα στην Πάτρα και οι δηλώσεις του για Κασσελάκη (“έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής”) πυροδότησαν την κόντρα μεταξύ των αποκαλούμενων “Πασοκογενών” και στελεχών από άλλες τάσεις του “παραδοσιακού” ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στο Αίγιο όσο και στην Πάτρα υπέρ του Σ. Κασσελάκη ”στοιχίζονται” στελέχη που είναι και κατά των “Πασοκογενών”. Από την πλευρά της η Ο.Μ. Αιγιαλείας έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι προτίθενται να τηρήσουν ουδέτερη στάση σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να μην πέσει άλλο “λάδι στη φωτιά” στην αντιπαράθεση για την προεδρία. Παράλληλα δίνουν βάρος, καθημερινά, στα δημοτικά-περιφερειακά.

Κάλπες για πρόεδρο στο Αίγιο

Η Τοπική Οργάνωση Μελών Αιγιαλείας έχει προετοιμαστεί πάντως για την εκλογική διαδικασία αυτής της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, έχει εκλεγεί εφορευτική επιτροπή ενώ ο χώρος που θα στηθούν οι κάλπες για το νέο αρχηγό είναι το Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρη”.

Λίγα 24ωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές, στις τοπικές οργανώσεις της περιφέρειας τίποτα δεν δείχνει πάντως ότι βαδίζουν συντεταγμένα προς μια κρίσιμη διαδικασία – ορόσημο για την εκλογή νέου αρχηγού, μετά από σχεδόν 17 χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγιαλείας παρακάμφθηκε από το σύνολο των υποψηφίων για την προεδρία, κατά τις περιοδείες τους στην Αχαΐα, με εξαίρεση την Έφη Αχτσιόγλου. Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος έχει τεθεί πάνω από τους 150 χιλιάδες, μέλη και φίλους, που είχαν συμμετάσχει πανελλαδικά στην τελευταία εκλογή προέδρου (2022) στην οποία βέβαια μόνος υποψήφιος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Εμπλοκές με την Περιφέρεια

Η πορεία προς τις εκλογές για τη νέα Περιφερειακή αρχή στη Δυτική Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο. Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα για την Περιφέρεια στο οποίο το οργανωτικό του κόμματος είχε δώσει ιδιαίτερη βάση, κατά την πρόσφατη παρουσίαση των ονομάτων, φαίνεται ότι αποτελεί στην Αχαϊα κυρίως ένα μείγμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα οποία έχουν κατά το παρελθόν εμπλακεί κυρίως με τις βουλευτικές εκλογές (Παναγούλα Μαμμή, Κώστας Κόντης, Τάκης Γεωργακόπουλος, Γ. Αποστολόπουλος, Ιωάννης και Γ. Γιαννόπουλος κ.α). Παράλληλα υπάρχουν και μέλη της κομματικής οργάνωσης αλλά απουσιάζει πλήρως η εμπλοκή στελεχών και ενεργων πολιτών από το ‘κέντρο’. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Ανδρέας Τζουραμάνης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα, συντάσσοντας καταγγελτική επιστολή, κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο Αίγιο η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει αγώνα πάντως δίπλα στους “Αιγιώτες” υποψηφίους του συνδυασμού του Κ. Καρπέτα (Γ. Μαμμή, Γ. Αποστολόπουλο, Πάνο Μελή και Λουκιανή Γκολφινοπούλου-Τσονάκα).


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr