background img
banner
banner

Δέσμευση για εγκατάσταση πλέγματος μετεωρολογικών σταθμών στα αμπελοτόπια

ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ

Γόνιμη μέρα ήταν η προχθεσινή για τις πλαγιές της Αιγιάλειας καθώς οι άνθρωποι του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση και μια ισχυρή δέσμευση σχετικά με την εγκατάσταση και δημιουργία ενός πλέγματος μετεωρολογικών σταθμών στα διαφορετικά ορεινά αμπελοτόπια της Αιγιάλειας!

Η συνάντηση έγινε με τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αργυρίου, τον υπεύθυνο του Εδαφολογικού της ΠΔΕ κ. Μπαρούχα, στο γραφείο και με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη.

Σκοπός είναι, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου Άγγελος Ρούβαλης, η εγκατάσταση και δημιουργία ενός πλέγματος μετεωρολογικών σταθμών στα διαφορετικά ορεινά αμπελοτόπια της Αιγιάλειας, με σκοπό την καταγραφή των μικροκλιματικών δεδομένων αλλά και την έγκαιρη και σωστή φυτοπροστασία. Τα εφτά ποτάμια που τέμνουν τις πλαγιές και τους ορεινούς όγκους, όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας, δημιουργούν ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Μια πρόταση του Δικτύου που διατυπώθηκε εφέτος στην “Οινοξένεια Πολιτεία”, στη διάρκεια των Οινοξενείων Αιγιαλείας 2023.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr