background img
banner
banner

Επέστρεψε δυναμικά μετά από τέσσερα χρόνια ο “Γύρος της Λίμνης Τσιβλού”

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΗΤΑΝ Ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Ο Γύρος της λίμνης Τσιβλού επέστρεψε δυναμικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, μετά το 2019 με πλήθος συμμετοχών ξεκινώντας μία νέα εποχή σε έναν αγώνα που διακόπηκε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Ήταν ο 5ος Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού (10 και 5 χλμ. για ενήλικες, 2,5 χλμ. για παιδιά), σε μία εντυπωσιακή διαδρομή μέσα στη φύση της ορεινής Ανατολικής Αιγιάλειας. Διοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” του Δήμου Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» και γνώρισε ξεχωριστή επιτυχία.

Ξεκίνησε το 2016 και οι τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις διεξάγονταν κάθε χρόνο μέχρι το 2019, πάντα με την ίδια επιτυχία. Φέτος έλαβαν μέρος άτομα από 9-15 ετών καθώς και ενήλικες, και πήραν μετάλλια και κύπελλα οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας και αναμνηστικά μετάλλια όλοι όσοι συμμετείχαν. Η διαδρομή του αγώνα ήταν όλη χωμάτινη, με ανηφορική κλίση σε μικρό μήκος της και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Η εκκίνηση δόθηκε μπροστά από τη Λίμνη Τσιβλού, στο ύψος του χώρου στάθμευσης, όπως και ο τερματισμός. Περιελάμβανε 4, γύρους στον αγώνα των 10 χλμ. και 2 γύρους στον αγώνα των 5,5 χλμ., ενώ ο αγώνας των 2 χλμ. ακολούθησε παραπλήσια, σχεδόν επίπεδη (με μικρές κλίσεις), διαδρομή στον ίδιο χωμάτινο δρόμο που αντιστοιχούσε σε ένα γύρο της λίμνης.

Μέλη της δημοτικής αρχής έδωσαν το “παρών” βραβεύοντας τους νικητές, ήταν λιγότεροι πάντως από κάθε άλλη φορά γεγονός που σχολιάστηκε και λόγω της προεκλογικής περιόδου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος (ο μοναδικός επικεφαλής συνδυασμού), οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Μαρία Σταυροπούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τάκης Ανδριόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κανελής.

default

Οι νικητές σε όλες τις διαδρομές

Οι δρόμοι των 10 και 5 χιλιομέτρων εξελίχθηκαν σε… οικογενειακή υπόθεση των αδελφών Ιατρόπουλου. Στα 10χλμ νικητής ήταν ο Σπύρος Ιατρόπουλος και ακολούθησαν, στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Σιδέρης και στην τρίτη ο Νίκος Κακούρης. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Τσσόπουλος.

Στα 5χλμ πρώτευσε ο Κώστας Ιατρόπουλος, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κολοκοτσάς και ο Κωνσταντίνος Τομαράς ακολούθησε στην τρίτη θέση.

Στον δρόμο των 2,5χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Αντώνης Δρύλλης και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Κασσέρης και στην τρίτη ο Δημήτρης Τσιάρας.

Στις γυναίκες, στα 10 χλμ. η Βηθλεέμ Σαπίου ήταν νικήτρια σε ένα ακόμη αγώνα, με την Λίζα Ματζ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την Μαρία Χόρτη στην τρίτη. Στα 5χλμ πρώτη ήταν η Μαρία Κυδωνιάτη, δεύτερη η Παρασκευή Ρέζου και τρίτη η Μελιτίνη Λουκοπούλου.

Την επιμέλεια ήχου και μουσικής είχαν ο Σπύρος Ρηγόπουλος με τον Άγγελο Γιανναράκη και την παρουσίαση της εκδήλωσης ο Θεόδωρος Παπαναστασόπουλος.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και τον “6ο Αγώνα Δρόμου – Γύρο της Λίμνης Τσιβλού”, έναν αγώνα που πλέον έγινε θεσμός και κάθε φορά γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.

*ΦΩΤΟ Βασίλης Μανουηλίδης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr