background img
banner
banner

Σε κλίμα αισιοδοξίας ο αγιασμός σε Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου

Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ 69!

Πηγή ελπίδας και προοπτικής για όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευση, αποτελούν επί σειρά ετών, το Εσπερινό Γυμνάσιο και τα Εσπερινά Λύκεια της Αιγιάλειας, δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους θέση. Στα θρανία τους έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες ενήλικες μαθητές και μαθήτριες τους οποίους βοήθησαν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθορίζοντας με θετικό τρόπο την πορεία τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας που συντροφεύει κάθε νέα αρχή, τελέσθηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο αγιασμός στο Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Παρόντες οι διευθυντές των δύο σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και βέβαια οι μαθητές, στην πλειονότητά τους ενήλικοι εργαζόμενοι, που επέστρεψαν στο σχολικό περιβάλλον για να αποκτήσουν το απολυτήριο Λυκείου και κάποιοι από αυτούς να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος οι ηλικίες των μαθητών στα δύο σχολεία ξεκινούν από 17 και φτάνουν ως τα 69 έτη.

Κι αν για κάποιους υπάρχει αισθητή διαφορά ηλικίας μεταξύ των μαθητών, το μόνο βέβαιο είναι ότι τους ενώνει η ίδια θέληση και δίψα για μάθηση και δεν σκοπεύουν για τίποτα να μην εκμεταλλευτούν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ευχόμενος τα καλύτερα στους μαθητές τους οποίους εγκωμίασε γι’ αυτή τους την απόφαση και τους ενθάρρυνε για τη συνέχεια, προσφέροντάς τους ευλογία και δύναμη.

Ακόμη, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακόπουλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Επαμεινώνδας Δούλος, η εκπρόσωπος της υφυπουργού Μεταφορών Θεώνη Σταθοπούλου, o αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μένιος Κουτρόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων

Δημ. Γιαννικόπουλος: «Οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες στον 21ο αιώνα και εξελίσσονται στη νέα εποχή»

Ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου Δημήτρης Γιαννικόπουλος επισήμανε στο Protionline.gr σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου: ΄΄Το Εσπερινό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο με μακρόχρονη κοινωνική προσφορά στην Αιγιάλεια. Ευτύχησε να διοικηθεί στο παρελθόν από εκπαιδευτικούς με όραμα και εργατικότητα για την επιτυχία του σκοπού του, δίνοντας την δυνατότητα σε μαθητές οι οποίοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ολοκληρώσουν το υποχρεωτικό στάδιο των σπουδών τους, μέχρι και τη Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Κατά τη φοίτησή τους αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες στον 21ο αιώνα και εξελίσσονται στη νέα εποχή με γνώσεις και σωστές βάσεις μάθησης. Παράλληλα οι σπουδές και η φοίτηση συντελούν στην ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος”. Στη δε τοποθέτησή του μετά τον αγιασμό, επισήμανε: ΄΄Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας, ξεκινάμε το νέο διδακτικό έτος και ευχόμαστε καλή δύναμη στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!΄΄.

Π. Μπελτράν: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδοι δρόμοι, αλλά μόνο λεωφόροι γνώσης, στόχων και μάθησης»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου Πέτρος Μπελτράν, δήλωσε στo Protionline.gr για την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς: ΄΄Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες της Εκκλησίας, κάναμε τον αγιασμό στο σχολείο μας και ξεκινά δυναμικά η νέα σχολική χρονιά. Τοποθετήθηκα φέτος ως διευθυντής στο Εσπερινό, προερχόμενος από το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου όπου δούλευα με μικρής ηλικίας μαθητές. Η εμπειρία του να διδάσκεις σε ενήλικες είναι πρωτόγνωρη για μένα, αλλά πολύ δημιουργική. Βλέπω πρόσωπα χαμογελαστά, ανθρώπους με όρεξη που μπορούν να θυσιάσουν τον χρόνο τους για τη γνώση, ζώντας σε δύσκολες εποχές. Δεν υπάρχουν αδιέξοδοι δρόμοι, αλλά μόνο λεωφόροι γνώσης, στόχων και μάθησης. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας, αποτελούν μία όμορφη “οικογένεια”. Εύχομαι να έχουμε μία εποικοδομητική χρονιά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr