background img
banner
banner

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το υβριδικό τελικό συνέδριο

ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «CREATIVE@HUBS» INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε το τελικό Συνέδριο του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» στις 28-29 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες ομιλητές αναφέρθηκαν στις δράσεις του στρατηγικού έργου που είχε διάρκεια υλοποίησης τέσσερα έτη. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν Προϊστάμενος της Μονάδας Α’ (Επιστημονικο-τεχνικής Υποστήριξης) του ΠΤΑ/ΠΔΕ Στάθης Παπαχριστόπουλος, και ο Project Manager του έργου Creative@Hubs Τάκης Λυμπερέας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ Φωκίωνας Ζαΐμης, ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 Gianfranco Gadaleta, και η Υπεύθυνη Έργου της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, Tina Ranieri.

Κεντρικός ομιλητής του τελικού συνεδρίου ήταν ο καθηγητής Μάρκετινγκ του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αναστάσιος Πανόπουλος, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική τοποθέτηση στη σημασία της καινοτομίας στην επικοινωνία, ως καλή πρακτική υιοθέτησης του κλάδου της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου εστίασε στις επιδράσεις των Δημιουργικών Κόμβων στην ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα και στις μικρές επιχειρήσεις. Η μέρα ξεκίνησε με 26 Β2Β συναντήσεις αποστολών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργών, καλλιτεχνών και οργανισμών του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, από Ελλάδα και Ιταλία. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ερευνών και μελετών του Πάντειου Πανεπιστημίου – Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr