background img
banner
banner

Ομιλία… νίκης με σιγουριά για το Αύριο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Πεπεισμένος ότι οι Αιγιαλείς θα εμπιστευθούν στην παράταξη “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο” τις τύχες του δήμου Αιγιαλείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος στην τελευταία προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου. Από το ίδιο σημείο που την περασμένη Κυριακή του “έδωσε” την πρωτιά σε ψήφους, από το εκλογικό κέντρο του στην πλατεία της Φανερωμένης και μέσα σε πανηγυρική και γιορτινή ατμόσφαιρα, εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογική νίκη της Κυριακής και για την νέα εποχή που ανατέλλει για τον Δήμο Αιγιάλειας.

Η πλατεία ήταν κατάμεστη από κόσμο και τελικό μήνυμα της εκδήλωσης, μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, ήταν ότι το “καράβι” της νέας εποχής και ο τόπος στο εξής θα πλέουν με όλους τους δημότες Μαζί στο Αύριο και με “καπετάνιο” τον Χρήστο Γούτο.

Σφραγίζοντας τη μεγάλη αλλαγή

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, εμφανίστηκε χαμογελαστός και αισιόδοξος, διατηρώντας το ήρεμο προφίλ που… ακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χαιρετώντας όσο περισσότερο κόσμο μπορούσε και βεβαίως, μέσα σε επευφημίες, χαμόγελα και… ασυγκράτητη αισιοδοξία. Από ό,τι φαίνεται, οι “δεισιδαιμονίες” και τα “ξόρκια” όσων ήθελαν να λειτουργήσει αρνητικά η Παρασκευή και 13 για την παράταξη “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο”, δεν βρήκαν ποτέ τον στόχο τους.

Ο Χρήστος Γούτος εμφανίστηκε ηγετικός, μέσα σε ένα απολύτως εορταστικό κλίμα, όταν βλέποντας τον κόσμο αναφώνησε στο μικρόφωνο “σφραγίζουμε τη μεγάλη αλλαγή, είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι για υλοποιήσουμε τα μεγάλα έργα. Έχουμε την καλύτερη ομάδα για να το κάνουμε και όλοι μαζί θα πάμε την Αιγιάλεια μπροστά γιατί αυτό της αξίζει!”. Η ένταση και το πάθος των συμμετεχόντων, των ακροατών αλλά και της πολυάριθμης ομάδας του, κυριολεκτικά δημιούργησαν μια γιορτή νίκης και φρεσκάδας και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας.

Το ακροατήριό του άλλωστε ήταν… πολυμορφικό. Από τη νεολαία που έδινε ρυθμό και ζωντάνια μέχρι τους πρώην δημάρχους Στάθη Θεοδωρακόπουλο και Αποστόλη Καραφωτιά που τον άκουγαν με προσοχή. Από τον νυν βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα και τον πρώην Θεόφιλο Βασιλείου, ως τον απλό κόσμο που χειροκρότησε και χαιρέτισε εγκάρδια τον Χρήστο Γούτο, βλέποντας στο πρόσωπό του μία ήρεμη αλλά ουσιαστική δύναμη για την Αιγιάλεια.

Ζήτησε την καθαρή εντολή

Ο κ. Γούτος, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς είπε από το βήμα, ότι η “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο” χρειάζεται την καθαρή εντολή του κόσμου, ενώ ευχαρίστησε από την καρδιά του για τη στήριξη στο πρόσωπό του, του δημότες κάθε ηλικίας. Έκανε λόγο για ένα “συμβόλαιο τιμής” που “υπογράφει” απέναντι στον λαό και απέναντι στις συνθήκες που επικρατούν στην Αιγιάλεια την τελευταία τετραετία. Εν συνεχεία, επέκρινε το έργο της απερχόμενης δημοτικής, μίλησε για αναποτελεσματικότητα του απερχόμενου δημάρχου για να βρει μία οριστική λύση για το θέμα των απορριμμάτων, για την καθυστέρηση της πλατείας κ.ά.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας, ήταν ότι έκανε λόγο για… παλαιά και ξεπερασμένη πολιτική “νοοτροπία” του κ. Καλογεροπούλου και μικροπολιτική κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, με υποσχέσεις διορισμών, αλλά και με “ρουσφετάκια” ή μικρές εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής, όπως είπε.
Μίλησε για τον διπλό στόχο της δημιουργίας μαρίνας και της ανάπλασης της Χαρτοποιίας ενώ τόνισε με ιδιαίτερα καυστικό ύφος το γεγονός ότι μόνο τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, ο δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για την οδοποιία των χωριών.

“Θέλουμε τη συμμετοχή όλων, θα πορευόμαστε με συμμάχους αλλά και τα ίδια τα στελέχη του Δήμου μας, μέσα από μία άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση, που θα βοηθήσει σε μία πάρα πολύ μεγάλη, σε μία γενναία αποκέντρωση. Ο Δήμος μας θα λειτουργήσει με μία ταχύτητα και όχι με πολλές ταχύτητες. Σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά του Δήμου θα υπάρχει οργάνωση. Εγώ προσωπικά, το ξέρετε άλλωστε, δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε θα διστάσω να υιοθετήσω και κάποιες προτάσεις που έχουν κάποιες άλλες παρατάξεις στο πρόγραμμά τους, αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση και αποδίδουν. Ξέρω και μπορώ να μιλάω και με τις άλλες παρατάξεις, όταν πρόκειται για το όφελος της περιοχής μας” συμπλήρωσε.

«Είμαστε μία αγκαλιά που θα μειώνει τις ανισότητες»

Ο κ. Γούτος ανέφερε πως επιδιώκει την συνεργασία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να είναι αποδοτική και δεν κρύβει ατομικά συμφέροντα, λέγοντας «θα επιτύχουμε ίση συμμετοχή και ίση πρόσβαση για όλους, σε μία αξιοπρεπή καθημερινότητα. Είμαστε μία αγκαλιά που θα μειώνει τις ανισότητες. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για μία ασφαλή ανοιχτή ευρωπαϊκή προοπτική και στο εξής, θέλω να ξέρετε ότι, αισιοδοξία σημαίνει να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα με τη γνώση και την εμπειρία, με οργάνωση και διάλογο, με σωστές τοποθετήσεις και αποτελεσματική διαχείριση».

Κλείνοντας τον λόγο του, ζήτησε από τους δημότες να μην εφησυχάζουν και κάθε Αιγιαλέας, την Κυριακή να δώσει ψήφο στην Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο, δίνοντας προοπτική στον τόπο,”ρίχνοντας την αυλαία” μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, που δημιούργησαν οι εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές, μία χορευτική διάθεση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, αφού τελείωσε η ομιλία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr