background img
banner
banner

Το Αίγιο σε… ρυθμούς εκλογών

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Οι προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις δέσποζαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Αιγίου αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου. Ειδικότερα, οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τελικά τη διεξαγωγή των κεντρικών ομιλιών των υποψηφίων δημάρχων Γιάννη Μποδιώτη και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αιγιαλέων Πόλις» αντίστοιχα, ενώ οι κεντρικές ομιλίες των υπολοίπων τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων στο Αίγιο, θα πραγματοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Μαζική και αποφασιστική η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η οδός Κλεομένους Οικονόμου, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», φιλοξένησε την ομιλία του κ. Μποδιώτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σωτήρης Παρίσης. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ΄΄η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με αισιοδοξία, δύναμη αλλά και θέληση να ενισχυθεί η αντίσταση και η οργάνωση απέναντι στην πολιτική που έφερε τον δήμο Αιγιαλείας σε αυτή την τραγική κατάσταση΄΄ και πως ΄΄όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι των δήθεν «ανεξάρτητων» συνδυασμών στήριξαν συνειδητά τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδιαφόρησαν για την υποβάθμιση της Αιγιάλειας, αποτελώντας μηχανισμό προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής και φορομπηχτικό οργανισμό που έχει ακρογωνιαίους λίθους την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων, εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων΄΄.

Ο κ. Παρίσης κατηγόρησε την απερχόμενη περιφερειακή αρχή ότι ΄΄η Δυτική Ελλάδα αλλάζει, γίνεται καθημερινά όλο και πιο φιλόξενη για τα επιχειρηματικά σχέδια, τις επενδύσεις μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, και αφιλόξενη για τον λαό της, την καθημερινότητά του και τις ανάγκες του΄΄. Και συνέχισε σε άλλη σημείο της ομιλίας του: ΄΄Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι σε ολόκληρο ετήσιο σχέδιο δράσης για το 2023, κόστους 1,5 δισ., δεν υπάρχει ούτε μισό ευρώ για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ή για μελέτες σεισμικής τρωτότητας σε σχολεία και δημόσια κτίρια, ότι δεν υπάρχει ούτε σεντ για πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να μη ζήσουμε αυτό που έγινε στον Θεσσαλικό Κάμπο;΄΄.

Μία διαφορετική «μάζωξη» στο εκλογικό της «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.»

Ταυτόχρονα, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» πραγματοποιήθηκε μία διαφορετική συγκέντρωση. Μέλη, φίλοι και υποψήφιοι της παράταξης βρέθηκαν όλοι μαζί και εκτός από τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι φίλες του συνδυασμού, «γεύτηκαν» και ιδέες και προτάσεις, ώστε να ωθήσουν την παράταξη να… πάει ΜΠΡΟΣΤΑ τον δήμο. Μουσική, καλούδια, καλή διάθεση και διάλογος με ουσία, ενίσχυσαν την προσπάθεια του επικεφαλής, υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Γιώργου Κουβαρά, ο οποίος, σε χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους, τόνισε: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της παράταξής μας, για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, από το σημερινό όμορφο πάρτι που απολαμβάνουμε όλοι, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σε αυτή την πορεία. Για την οργάνωση, το τρέξιμο για τα ψηφοδέλτια, την καταγραφή για τις ανησυχίες του κόσμου στις περιοδείες, αλλά και τον καθημερινό αγώνα. Έχουμε αντιμετωπίσει έναν “κυκεώνα” και περάσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά τα καταφέραμε. Περιμένουμε κάθε δημότη να ακούσει τη “φωνή” μας, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, να γνωρίσει τις θέσεις και το πρόγραμμά μας. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε καταγράφοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, τον προβληματισμό των Αιγιωτών, τις ανησυχίες των δημοτών της περιφέρειας. Έχουμε μεγάλη ανταπόκριση και όσο καλύτερο ποσοστό πετύχουμε να έχουμε στις εκλογές, τόσο θα δυναμώνει η “φωνή” μας, ως αντιπολίτευση. Σας καλούμε σε μαζικό κίνημα, για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, να λυθεί το θέμα των απορριμμάτων, να βρεθούν οι λύσεις για τον ηλεκτροφωτισμό και να πάει μπροστά επιτέλους αυτός ο τόπος΄΄.
Να σημειωθεί ότι η κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Κουβαρά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο.

Οι απειλητικές ψιχάλες συντόμευσαν την ομιλία του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου

Τα σύννεφα και οι απειλητικές ψιχάλες εμπόδισαν την εκδήλωση για την κεντρική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις», υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, να πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης, στην οδό Μητροπόλεως. Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου κινήθηκε σε άξονες και ήταν σύντομη υπό την απειλή βροχής και, όπως τονίστηκε, ενδεχομένως να υπάρξει άλλη μία εκδήλωση της παράταξης, εντός της τρέχουσας και τελευταίας εβδομάδας πριν τις εκλογές.

Στη συνεπτυγμένη ομιλία του, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που έχει δεχθεί, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων: ΄΄Προσπάθησαν να μας εξοντώσουν, όμως με τη δύναμη που μας έδωσε η κοινωνία, με τη δύναμη που μας δίνετε εσείς, δεν το κατάφεραν. Έχουμε πετύχει σήμερα να είμαστε παρόντες και αυτό τους… τρομάζει. Όλοι ξέρουν ότι εμείς, δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ.

Έχω να πω πολλά και σε πολλούς, όπως ήδη το κάνω στα Δημοτικά Συμβούλια. Οι αντιδράσεις μας, έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των Συμβουλίων, όπου μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Σε αυτήν την αλήθεια όμως, είμαστε μόνοι μας. Ναι, η οποιαδήποτε άλλη εκπροσώπησή της, απουσιάζει. Δεν πειράζει. Αρκούμε εμείς και με το παραπάνω. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε, τη δύναμη που μας δίνετε. Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο αγώνα της Κυριακής. Είμαστε εδώ, έχουμε πυγμή και χαράσσουμε μία νέα πορεία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr