background img
banner
banner

Επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ για την αποπεράτωση των εργασιών στην Μονή Ταξιαρχών

Μία μεγαλόπνοη και ουσιαστική προσπάθεια έχει ξεκινήσει αυτό το διάστημα, για την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Πρόκειται για την κτιριακή αναβάθμιση του Μοναστηρίου, κατά το υπόλοιπο 50% και την ανάδειξη των ιστορικών σημείων που διαθέτει. Επιπλέον, θα γίνει ανακαίνιση του καθολικού του ιερού χώρου αλλά και του αξιόλογου εμβληματικού Ιερού Πύργου, ο οποίος βρίσκεται στην εσωτερική αυλή της Μονής και χρονολογείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Σκοπός είναι, να ολοκληρωθούν όλες οι παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους, στο όμορφο και γραφικό μοναστήρι.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν τις υπόλοιπες παρεμβάσεις συντήρησης και ανακαίνισης που έχουν ήδη γίνει, στο παρελθόν.
Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, τα σχέδια έχουν εγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να “περάσουν” έλεγχο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να πάρουν την τελική έγκριση.

Το επόμενο και τελικό στάδιο, προβλέπει τα απαιτούμενα χρήματα της ανακαίνισης να μπορέσουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε σε μετέπειτα χρόνο να μπορούν να ξεκινήσουν οι όποιες παρεμβάσεις.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης του χώρου, που θα βοηθήσει πάρα πολύ, παντοιοτρόπως. Ο προϋπολογισμός της μελέτης για τ
ο εν λόγω έργο, είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου, καθώς σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να εκτιμηθεί από κανέναν, πόσους μήνες θα πάρει η όλη γραφειοκρατική διαδικασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr