background img
banner
banner

Η αξιολόγηση έχει προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις των εκπαιδευτικών

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος το επόμενο διάστημα αλλά και η αξιολόγηση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των εκπαιδευτικών και στην Αιγιάλεια, κυριάρχησαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στον χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Όπως φάνηκε, το θέμα της ατομικής αξιολόγησης είναι αυτό που ωθεί πολλούς εκπαιδευτικούς να… βάλουν νερό στο κρασί τους αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι, από τη στιγμή που είναι προαπαιτούμενο για τη μονιμοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε, μολονότι έχουν εργαστεί εδώ και χρόνια σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. ΄΄Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο με την αξιολόγηση, ωστόσο υπάρχει το δίλημμα για το εάν μπορούμε να πάμε ενάντια στους νόμους του κράτους. Για κάποιους συναδέλφους η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση είναι ο μόνος δρόμος, για κάποιους άλλους όμως δεν είναι ο ιδανικός τρόπος αντίδρασης΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνά Σκανδάμη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση αλλά, όπως είπε, αυτή η αξιολόγηση όπως προτείνεται οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. ΄΄Η ένστασή μας έγκειται στο γιατί να υπάρχει αναρτημένη στο ΥΕΠ η βαθμολογία κάθε σχολείου και γιατί τα σχολεία να χωρίζονται σε κατηγορίες΄΄, προσθέτοντας πως η αξιολόγηση έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στα σχολεία και έχουν δημιουργηθεί αντιπαραθέσεις.

Οι δράσεις του Συλλόγου

Στη γενική συνέλευση έγινε ενημέρωση των μελών για την ημερίδα με θέμα «Σχολική βία και εκφοβισμός, Kαινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης – συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων» που διοργανώνει ο Σύλλογος, την προσεχή Δευτέρα, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.

Επίσης, για μία εκδρομή που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου «Για μια ζωή» στην Αθήνα. Ακόμη για τις ατζέντες που θα μοιράσει ο Σύλλογος για τη νέα χρονιά, καθώς και για μία τιμητική βραδιά για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για την πενταετία 2018-23.

Συζήτηση έγινε ακόμη και για τα θέματα σχολείων και ότι οι διευθυντές θα πρέπει να είναι πιο συναδελφικοί, συμπαραστάτες και αρωγοί στους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, κατέστη σαφής η ανάγκη διεκδίκησης αύξησης των δαπανών για την Παιδεία, διορισμούς Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών για όλα τα σχολεία, ίδρυση τμημάτων ένταξης κ.λπ., ενώ εκτιμώντας τη φετινή κατάσταση τονίστηκε ότι φέτος σε όλα τα σχολεία στην Αιγιάλεια εκτός από Παράλληλες Στηρίξεις που τοποθετούνται τις επόμενες μέρες, δεν υπάρχουν κενά.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι θα γίνει ένα συνέδριο της ΔΟΕ με την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Κύπρου από 2 έως 5 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, για την εργασιακή εξουθένωση και το άγχος και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και θα συμμετάσχει ο Σύλλογος με την παρουσία της υπεύθυνης του Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Χαράς Μαμωνά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr