background img
banner
banner

Η «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»… κοινός παρονομαστής του «πράσινου» δήμου Αιγιαλείας

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Βασικό κομμάτι στο «παζλ» του «πράσινου» δήμου Αιγιαλείας που η δημοτική αρχή θέλει να δημιουργήσει, αποτελεί η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, η οποία έρχεται να διαδεχτεί τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυματολάσπης. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, η σύμβαση για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων θα υπογραφεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

Κοινός παρονομαστής των δύο περιβαλλοντικών έργων, η εργοληπτική εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» αφού, για το μεν πρώτο έργο υπέγραψε προχθές τη σύμβαση και ξεκινά άμεσα, για το δε δεύτερο υπογράφει σε δυόμιση μήνες. Η κατασκευή της Μονάδας Βιοαποβλήτων «κέντρισε» το ενδιαφέρον και του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου που, ως γνωστόν, ήταν παρών στην τελετή, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να κάνει λόγο για «έργο ανάλογης περιβαλλοντικής ωφελιμότητας» με αυτό της λυματολάσπης.

΄΄Για έναν δήμο που λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα πρέπει να συνδέονται όλα τα κομμάτια για να επιτευχθεί το πράσινο αποτέλεσμα΄΄, είπε κατά την παρουσία του στην τελετή ο αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος, συμπληρώνοντας: ΄΄Είμαστε στη φάση του ελέγχου νομιμότητας του έργου της Μονάδας Προδιαλεγμένου Βιοαποβλήτου που ουσιαστικά είναι το 48% των απορριμμάτων του Δήμου. Θα μπορεί να φιλοξενήσει και τα βιοαπόβλητα του Δήμου Καλαβρύτων αλλά και να εξασφαλίσει μία γενναία περιβαλλοντική και ουσιαστική οικονομία, σε σχέση με την ανάκτηση του υλικού. Συνδέεται άμεσα με την Μονάδα Λυματολάσπης και αυτή παράγει ένα πολύ καλής ποιότητας κομπόστ εδαφοβελτιωτικό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η κατεύθυνσή μας, είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης΄΄.

΄΄Ευχαριστώ τον κ. Γραφάκο για την αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη σελίδα που αφορά το περιβάλλον. Με τον καινούριο χρόνο θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στην τακτική συνεδρίασή της, προχώρησε σε έγκριση 3ου Πρακτικού Αποσφράγισης/ Αξιολόγησης Δικαιολογητικών Προσωρινού Αναδόχου Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ) ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ &ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», κατακυρώνοντας έτσι την εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» ως οριστικό ανάδοχο του έργου. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έγινε την 20-06-2023. Η Επιτροπή Διαγωνισμών συνεδρίασε την 12-10-2023, με σκοπό την Ηλεκτρονική Αποσφράγιση/ Αξιολόγηση των Οικονομικών προσφορών του εν λόγω διαγωνισμού και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ως προσωρινό ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» καθώς υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Κατόπιν των ανωτέρω και μετά την προσκόμιση από τον προσωρινό ανάδοχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού έκρινε ότι ο φάκελος της εν λόγω εταιρείας είναι πλήρης και τα κατατεθειμένα δικαιολογητικά είναι σε ισχύ τόσο για την ημέρα του διαγωνισμού, όσο και κατά την υποβολή των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου. Κατόπιν αυτών η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού εισηγήθηκε την ανάδειξη του διαγωνιζόμενου οικονομικού φορέα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» ως οριστικού αναδόχου της σύμβασης με μέση έκπτωση 2% και συνολική προσφερόμενη δαπάνη 7.397.386,05 € πλέον ΦΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 10.276.539,00 € χωρίς Φ.Π.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr