background img
banner
banner

Μία αλλιώτικη εκδρομή για τα «πρωτάκια» δύο Δημοτικών Σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, η α΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας με δασκάλα την Αλεξάνδρα Τοσκανά και βοηθό την Πέννυ Αγγελή και η α΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας (Κράθιο) με δασκάλα την Μαρία Αγγελακοπούλου.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους συστήθηκαν μεταξύ τους και μετά τοποθετήθηκαν σε κύκλο στην αυλή της Μονής και το κάθε ένα έλεγε το όνομά του, καθώς και κάτι που του αρέσει από χόμπι. Κατόπιν, η αδελφή Μακρίνα τους μίλησε για την ιστορία της Μονής, για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και συνέχεια τους δίδαξε ένα πολύ γνωστό και διδακτικό παιδικό τραγούδι των κατασκηνώσεων «Βγες από την εγώπολή σου».

Κατόπιν τα παιδιά επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της μονής και ζωγράφισαν στο υπόστεγο τα θέματα που τούς είχαν προετοιμάσει οι δασκάλες τους. Στα πλαίσια της διδασκαλίας για την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής, τα παιδιά παρακολούθησαν την παρασκευή παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά από την αδελφή Μελάνη, ο οποίος στη συνέχεια μοιράστηκε στους μικρούς επισκέπτες.

΄΄Ευχόμαστε αυτές οι εμπειρίες να χαραχθούν στις ψυχές τους΄΄ αναφέρουν οι Μοναχές

΄΄Ήταν μία ευλογημένη πρωτοβουλία των δασκαλισσών της Ακράτας, μία ωραία ευκαιρία να συναντηθούν τα παιδιά σε έναν ευλογημένο χώρο όπως είναι ένα μοναστήρι και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές και ψυχωφελείς δραστηριότητες!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της Ιεράς Μονής που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Ευχόμαστε αυτές οι εμπειρίες και οι εικόνες να χαραχθούν στις ψυχές των μικρών παιδιών και να δημιουργήσουν μέσα τους ελπιδοφόρες αναμνήσεις και εφαλτήριο για κάθε καλό στη συνέχεια΄΄.

Τα παιδιά, αν και μικρά, στο τέλος της επίσκεψης αναφώνησαν: ΄΄Ήταν η πιο ωραία εκδρομή που μας πήγατε!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr