background img
banner
banner

Οι εξαγωγές το «δυνατό χαρτί» της εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου «ΛΙΑΝΟΣ» | ΦΩΤΟ

ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΛΑΔΙ ΕΝΑΝΤΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΙΜΗΣ

Μέσα στη γενικότερη αστάθεια και στην πρόκληση της ιδιαίτερα αυξημένης τιμής του «πράσινου χρυσού», η επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου «ΛΙΑΝΟΣ», στις Καμάρες Αιγιαλείας, συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική πορεία της.

Αφενός να στηρίζει τον ντόπιο παραγωγό και να δίνει… πόντους στην ποιότητα του προϊόντος και αφετέρου στο να γίνεται «πρεσβευτής» της Αιγιάλειας στο εξωτερικό, εξάγοντας όλο και περισσότερες ποσότητες.

Τον περασμένο Απρίλιο, το «χρηματιστήριο» ελαιολάδου έδειξε απότομη αύξηση των τιμών. Η οικογενειακή επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ», που δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις γενιές στον χώρο του ελαιόλαδου, διέγραψε θετική τροχιά, αυξάνοντας τις εξαγωγές της σε αρκετές χώρες, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αποκτήσει καινούριο πελατολόγιο μέσα από την παρουσία της σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Οι δύο ανησυχίες…

Εν μέσω ωστόσο του αμφίρροπου κλίματος που επικρατεί, τι είναι αυτό που μπορεί να ανησυχήσει τους ανθρώπους της επιχείρησης; Ο ιδιοκτήτης της, Κωνσταντίνος Λιανός αναφέρει στην «Π»: «Η πρώτη ανησυχία που έχουμε είναι, εάν θα μπορέσουμε να καλύψουμε επαρκώς τη ζήτηση που υπάρχει, καθώς η ποσότητα καρπού της περιοχής είναι μικρή, κατά προσέγγιση περίπου στο 20 – 25% της περσινής μας παραγωγής. Η δεύτερη ανησυχία μας έχει να κάνει με το ποια θα είναι η τελική ποιότητα του προϊόντος, αφού σε γενικές γραμμές η φετινή χρονιά, λόγω της μειωμένης παραγωγής, κινδυνεύει περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και από τις ασθένειες στον καρπό της ελιάς, κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του καρπού και την τελική υφή του».

Προϊόν με… ονοματεπώνυμο, διαφήμιση για την Αιγιάλεια

Η εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης «ΛΙΑΝΟΣ» είναι όπως φαίνεται, το δυνατό της «χαρτί». «Αγοράζουμε λάδι από τον παραγωγό γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να το συσκευάζουμε και να το εξάγουμε σαν τυποποιημένο προϊόν Αιγιαλείας. Μπορούμε να πληρώσουμε καλύτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο γιατί έχουμε τη δυνατότητα απευθείας να το πουλήσουμε τυποποιημένο σε πελάτες μας του εξωτερικού κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό πλαίσιο για όλη την Αιγιάλεια, καθώς διαθέτουμε ένα προϊόν με ονοματεπώνυμο και με τη γνήσια διατροφική αξία που διαθέτει. Όλο αυτό από μόνο του, αποτελεί μία μεγάλη προβολή για όλη την περιοχή», επισημαίνει ο κ. Λιανός.

Ως προς την τιμή αγοράς του προϊόντος που παράγεται στο ελαιοτριβείο του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΛΙΑΝΟΣ», σημειώνει: «Η αμοιβή μας (αλεστικό) στο ελαιοτριβείο μας κατά την φετινή σεζόν, λόγω και της τιμής του προϊόντος, θα είναι πιο χαμηλή και θα κυμανθεί γύρω στο 8-10% ανάλογα με την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. Η τιμή που ισχύει σήμερα, είναι στα 7,5 ευρώ περίπου, για μία ποικιλία εξαιρετικού παρθένου λαδιού».

Νέα επενδυτικά εγχειρήματα

Ως προς τα… βήματα εμπρός της επιχείρησης, ο κ. Λιανός τόνισε: «Οι εξαγωγές μας είναι σε ανοδική πορεία και σαν επιχείρηση είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα. Το 80% των πωλήσεών μας είναι στο εξωτερικό ωστόσο μας ενδιαφέρει και η εγχώρια αγορά. Βεβαίως, θα συνεχίσουμε τις συμμετοχές σε εκθέσεις για να προβάλουμε το προϊόν μας ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό. Υπάρχουν επιπλέον νέες επενδυτικές προσπάθειες και για την οργάνωση της επιχείρησης, αλλά και για τον τεχνικό – τεχνολογικό εξοπλισμό της. Θεωρώ ότι έχουμε επιτύχει ένα νέο, ικανοποιητικό ξεκίνημα για τα δεδομένα της εποχής».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι χώροι της επιχείρησης, ελαιοτριβείο και τυποποίηση, είναι επισκέψιμα και ήδη από την πρώτη εβδομάδα που το ελαιοτριβείο ξεκίνησε τη λειτουργία του, το επισκέπτονται πελάτες της επιχείρησης από το εξωτερικό, που βρίσκονται στην περιοχή μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν στη διαδικασία του μαζέματος και της ελαιοποίησης και βέβαια για να δοκιμάσουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Αιγιάλειας.

«Συνεχίζουμε τη γευσιγνωσία, ο κόσμος μπορεί να κλείνει ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας και να μας επισκέπτεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τη χρονιά που μας πέρασε, μας επισκέφθηκαν πελάτες Έλληνες και ξένοι, ενώ είχαμε και μαζικές επισκέψεις, είδαν τη διαδικασία και δοκίμασαν το προϊόν μας, το οποίο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό αναμένουμε και φέτος», κατέληξε ο κ. Λιανός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr