background img
banner
banner

Στον αγώνα για να σταματήσει η εκατόμβη νεκρών…

Τις θέσεις του για τον πόλεμο στο Ισραήλ κοινοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, καλώντας τα μέλη του να ενδυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η εκατόμβη νεκρών…

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.
Σε ανακοίνωσή του για το θέμα του πολέμου, το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει: ΄΄Αυξάνονται καθημερινά τα θύματα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών κι από τις δύο πλευρές ξεπερνά τις 11.170. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία για τον πόλεμο στο Ισραήλ από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Το υπουργείο λέει ότι 4.008 από όσους σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Οι θέσεις του Συλλόγου

Η θέση μας είναι: -Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην νόμιμη αυτοάμυνα, πάντα σύμφωνα με το διεθνές και το ανθρωπιστικό δίκαιο. – Επιβάλλεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, να υπάρξει παύση των εχθροπραξιών – εκεχειρία, έτσι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να προστατευθούν και να φτάσουν οι απαραίτητες προμήθειες σε αυτούς. – Η διπλωματία πρέπει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ώστε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και επηρεάσει τη Μέση Ανατολή. – Η Ελλάδα χρειάζεται να παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μία λύση δύο κρατών για να αντιμετωπιστεί το παλαιστινιακό πρόβλημα΄΄.

΄΄Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επιλυθεί η κρίση και να σταματήσει η εκατόμβη των νεκρών.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τη φωνή όλων των μαθητών, των γονέων και των πολιτών για την ύφεση της τραγικής κατάστασης. Η Ειρήνη είναι ανάγκη και αγαθό. Η Ειρήνη είναι το μοναδικό «όπλο» για να πολεμήσεις τη ζωή΄΄, καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr