background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Αποκαλυπτική η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα τέλη»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στην 1η του συνεδρίαση τις 10/1/2024 αποφάσισε τη δραματική αύξηση των δημοτικών τελών κατά 47% με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής Καλογερόπουλου. Την ώρα που η ακρίβεια γονατίζει τα λαϊκά νοικοκυριά μαζί με την επίθεση της Κυβέρνησης στους μισθωτούς, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες , η Δημοτική Αρχή επέβαλε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών στα Δημοτικά τέλη, φορτώνοντας κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας, η οποία καταγγέλλει ακόμη ότι ΄΄την ίδια περίοδο οι μεγάλες επιχειρήσεις , Σ/Μ, Τράπεζες και Βιομηχανίες, της Αιγιάλειας αποκομίζουν, κατά δήλωση τους, εκατομμύρια κέρδη συγκεντρώνοντας τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Αιγιάλειας. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό (81%) των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου μας΄΄.

Καταλήγοντας, η “Λαϊκή Συσπείρωση” τονίζει πως έχει άλλο όραμα για την Αιγιάλεια: ΄΄Ο Δήμος θα είναι “όμορφος” όταν θα έχει ευτυχισμένους δημότες. Όταν δεν θα υπάρχει ανεργία και φτώχεια, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι επαγγελματίες θα έχουν ικανοποιητικό εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες τους με πλήρη δικαιώματα. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα κεντρικό σχέδιο ολόπλευρης ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων που απαιτεί άλλες γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, γενικότερη αλλαγή κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών”.

Πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών μαζί με την διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr