background img
banner
banner

Τα νερά που έκαναν άτρωτο τον Αχιλλέα και τα… τρωτά σημεία του μονοπατιού

ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης ύψους 200μ στα Ύδατα της Στυγός είναι μία από τις κύριες πηγές του ποταμού Κράθι σε υψόμετρο 2.100 μ. Εδώ λέγεται πως η Θέτις έλουσε τον Αχιλλέα κάνοντάς τον άτρωτο. Δημοτικοί παράγοντες της Αιγιάλειας και άνθρωποι του τουρισμού επισκέφθηκαν το «θεϊκό σημείο» το Σάββατο, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση, λίγο πριν τη χαρτογράφηση ενός μονοπατιού που είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανοίξει πολλούς δρόμους…

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων Βασίλης Χριστόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Χρήστος Κανελλής, έλαβαν μέρος σε αυτή τη δύσκολη εξόρμηση, καταγράφοντας τα «τρωτά» σημεία της που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, δεν είναι και λίγα, με το φυσικό τοπίο να… παιδεύει αλλά και να αποζημιώνει ταυτόχρονα.

Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος υπενθύμισε, μιλώντας στo Protionline.gr, ότι ο δήμος έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για βελτίωση και ανάδειξη του εν λόγω μονοπατιού, αναμένοντας τα αποτελέσματα. ΄΄Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Αιγιάλειας το οποίο, με κάποιες παρεμβάσεις, μπορεί να γίνει πιο βατό και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος. Σημειώνεται ότι το μονοπάτι θα εξερευνηθεί άμεσα από την «Paths of Greece» που ήδη έχει τελειώσει τη χαρτογράφηση στη Δ.Ε. Διακοπτού και συνεχίζει πιο ανατολικά του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr