background img
banner
banner

Επιστρέφουν εντυπωσιασμένοι…

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «IFAT 2024» ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μια εικόνα από τη… νέα εποχή σε όλους τους σημαντικούς τομείς που σχετίζονται με έργα και δράσεις για την ορθολογική διαχείριση του φυσικού πλούτου της περιοχής αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους στην επεξεργασία στερεών και υγρών αποβλήτων και έργα πολιτικής προστασίας, είχαν την ευκαιρία να «βιώσουν» οι δήμαρχοι της περιοχής από την διήμερη παρουσία τους στο Μόναχο, την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 του μηνός για την Έκθεση «IFAT 2024».

Οι δήμαρχοι Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής ήταν στην αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που βρέθηκε στο χώρο της Έκθεσης στο Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου. Τους αυτοδιοικητικούς προσκάλεσαν οι εκθέτες, εκ μέρους των διοργανωτών εκθέτες της Διεθνούς Έκθεσης «IFAT 2024» ενώ μαζί τους ήταν δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί απ’ όλη τη χώρα.

Τον δήμαρχο Αιγιαλείας συνόδευσε και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, δημοτικός σύμβουλος και εκλέκτορας της ΚΕΔΕ, Γιώργος Ντίνος ο οποίος είχε επαφές με εταιρείες που ειδικεύονται στην διαχείριση υδάτινων πόρων, την βιολογική επεξεργασία του νερού αλλά και λυμάτων, νέα συστήματα διανομής του νερού και αποχέτευσης.

Ιδιαίτερη εντυπωσιακή φαίνεται ότι είναι η πρόοδος της Νέας Τεχνολογίας σε θέματα χειρισμού πλημμύρας, αποκλεισμού και «σφράγισης» περιοχών.

Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν και για νέα συστήματα αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, συστήματα παραγωγής ενέργειας από επεξεργασία απορριμμάτων, νέα μηχανήματα καθαρισμού δρόμων, αποκατάστασης ή επεξεργασία εδάφους, συστήματα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενέργεια από γεωθερμία κ.ά.

Η «IFAT 2024» είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στις νέες Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται με μεγάλα περιβαλλοντικά έργα και πιστοποίηση μελετών και έργων περιβάλλοντος.

Οι αυτοδοικητικοί της Αχαΐας που περιόδευσαν την Τετάρτη πάνω από 12 ώρες στην έκθεση και είχαν και ‘b2b’ επαφές με εταιρείες που εξειδικεύονται σε έργα και δράσεις οικολογικό και φιλοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα, θα επιστρέψουν την Πέμπτη στην Αθήνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr