background img
banner
banner

Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από τον… ήλιο!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

Μια εξαιρετική ευκαιρία με πολλά οφέλη είτε για να ζήσουν νέες εμπειρίες είτε για να ενισχύσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και δεξιότητες δίνεται στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος» μέσω της συμμετοχής τους σε σχέδια κινητικότητας και δράσεις του Erasmus+. Εκτός από τις συνήθεις τοπικές δράσεις, ο σύλλογος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω με τη δημιουργία διακρατικών σχέσεων συνεργασίας με οργανισμούς από άλλες χώρες, με στόχο την επίτευξη καινοτόμων αποτελεσμάτων και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές δραστηριότητες.

Παρουσίαση του Δήμου Αιγιαλείας

Ήδη, από τις αρχές του έτους, τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν σε δράσεις είτε online είτε με φυσική παρουσία όπως ήταν η πρόσφατη συμμετοχή μελών του συλλόγου στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας στη δράση: «One step higher – Climbing the ladder of participation» από 18 έως 23 Μαΐου, στην οποία νέοι από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και Δήμοι συναντήθηκαν με σκοπό να συνδημιουργήσουν ένα κοινό μοντέλο συμμετοχής νέων με μεθοδολογίες, φάσεις και καλές πρακτικές για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή. Στη διάρκεια της δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε μια συνοπτική παρουσίαση του Δήμου Αιγιαλείας από τα μέλη του συλλόγου προβάλλοντας τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα τοπικά της προϊόντα όπως η σταφίδα.

«Empowering Youth in Employability – EYE» αυτή την εβδομάδα

Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου τα Σελιανίτικα αποτελούν ακόμη μια φορά το κέντρο δραστηριότητας Erasmus+ στην περιοχή της Αιγιάλειας, καθώς θα λάβει χώρα η διακρατική δράση «Empowering Youth in Employability – EYE» που διοργανώνεται από το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στην οποία συμμετέχουν και δυο μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος. Πρόκειται για μια Youth Exchange (ανταλλαγή νέων) στην οποία συμμετέχουν νέοι και νέες από συνολικά 8 χώρες, με την κύρια δραστηριότητα του project να γίνεται στα Σελιανίτικα.

Για το υπόλοιπο του έτους οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου θα λάβουν μέρος σε διακρατικό σχέδιο που θα γίνει στην Πορτογαλία, ενώ έπονται και συνεργασίες για την από κοινού οργάνωση ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων με οργανισμούς από Δανία, Γερμανία και Ιταλία. Επίσης, ο σύλλογος στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας είχε οργανώσει με επιτυχία στα Σελιανίτικα τη δράση με τίτλο: «Democratic Dialogue and European Elections», στο περιθώριο της οποία οι νέοι πληροφορήθηκαν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του Erasmus+.

Συμμετοχή σε εκπαιδευτική δραστηριότητα για τον εθελοντισμό

Τέλος, εκπρόσωπος του συλλόγου έλαβε μέρος στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Learning in Volunteering Projects», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 έως 17 Μαΐου στην Αθήνα από την Εθνική Υπηρεσία, το οποίο είχε ως σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής διάστασης σε έργα εθελοντισμού του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, καθώς και της έμφασης στη σημασία του προβληματισμού και της τεκμηρίωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων με τη χρήση του Youthpass.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr