background img
banner
banner

Αντί για αποτελέσματα, συνθήματα…

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου βγήκε να… πανηγυρίσει η ΔΑΠ τη νίκη της στις φετινές φοιτητικές εκλογές και την αύξηση των ποσοστών, παραμονή των Ευρωεκλογών με το συμμετοχή των φοιτητών να κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Στην Πάτρα οι φοιτητές διέκοψαν την καταμέτρηση και, έως πριν τα μεσάνυκτα της Τετάρτης, άρχισαν οι παρατάξεις να φωνάζουν συνθήματα η μία για την άλλη… Ενισχυμένη φαίνεται πάντως ότι θα είναι φέτος η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) ως δεύτερη δύναμη και ακολουθούν, για την τρίτη θέση δίπλα-δίπλα, τα ΕΑΑΚ και η ΠΑΣΠ.

Η ΔΑΠ θεωρεί ότι στην κάλπη δεν… πέρασαν τελικώς οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση και τα Μη Κρατικά ΑΕΙ.

Στην Πάτρα οι φοιτητές από 23 σχολές ψήφισαν φέτος στο «Στρούμπειο» (2ο Δημοτικό, στη Μαιζώνος 36) και στο «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» (11ο Δημοτικό Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου) ενώ στο πρώην ΤΕΙ Πατρών (Μπεγουλάκι) ψήφισαν φοιτητές από τις σχολές του Τουρισμού, Νοσηλευτικής και των Μηχανικών ΣΤΕΦ (Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου).
ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Πανσπουδαστική έδιναν μάχη επικράτησης ανά τμήμα στην Πάτρα με τα αποτελέσματα όμως να αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ιστορική μέρα για το ΕΠΑ

Ιστορική  ημέρα για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων πρυτανικών αρχών, στα πρότυπα της διαδικασίας ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά την απόφαση για το αυτοδιοίκητο του ΕΑΠ εφαρμόζεται με τον νέο νόμο η κατ’ αρχήν ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών (μέλη ∆ΕΠ) και στην συνέχεια η εκλογή εκ των υποψηφιοτήτων των εξωτερικών μελών (πέντε μέλη), που θα συγκροτήσουν το Συμβούλιο ∆ιοίκησης, από το οποίο θα εκλεγεί ο πρώτος Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Σημειωτέον ότι η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

Πανεπιστήμιο Πατρών (ΤΕΛΙΚΑ): Πρώτη Πανσπουδαστική, δεύτερη ΠΑΣΠ -Πρωτιές σε σχολές με ποσοστό πάνω από 50%


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr