background img
banner
banner

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ας κάνουμε το Αίγιο το ισχυρό οχυρό της πολιτικής μας αναγέννησης»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το μήνυμα «μαζί, δυνατά και αξιόπιστα» του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής εν όψει των ευρωεκλογών, μετέφερε δυναμικά στο Αίγιο ο Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, το Σάββατο 25 Μαΐου. Σε μία θερμή συνάντηση στελεχών και φίλων του κόμματος, έδωσε το στίγμα του, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για μία ισχυρή αντιπολίτευση και για μία δυνατή φωνή στην Ευρώπη.

Αρχικά πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης όπου αντάλλαξε απόψεις με πολίτες και στη συνέχεια μίλησε στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στον κατάμεστο από κόσμο, χώρο του «Μονόδρομου». Το «παρών» έδωσαν η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Σολωμού, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο πολιτευτής Γιώργος Μπέσκος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης κ.ά.

Αγώνας για να… ξαναλάμψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

΄΄Για τη μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν είναι τίποτα άλλο, από το πρώτο “σκαλί” για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ενωμένο, είμαστε δυνατοί και πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τη μάχη που δίνουν οι ευρωβουλευτές μας, τον μεγάλο και επίπονο αγώνα που δίνουν εδώ και αρκετό καιρό σε ολόκληρη την επικράτεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε όλοι μαζί να “λάμπει” ξανά ο ήλιος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος όσο πιο ψηλά γίνεται. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτής της εκδήλωσης και πιστεύω ότι η εκλογική νίκη είναι βέβαιη και σίγουρη΄΄ ανέφερε ο γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, καλωσορίζοντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή μέσα σε ένα κλίμα πανηγυρικό, γεμάτο ενθουσιασμό.

Στόχος η ανάδειξη σε δεύτερο κόμμα

Ο Γενικός Γραμματέας Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαιρέτησε εγκάρδια την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, λέγοντας αρχικά: ΄΄Σας ευχαριστώ πολύ για την δυναμική παρουσία σας και χαίρομαι που μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, όλοι έχετε κατανοήσει την ανάγκη της παράταξης να αναδειχθεί το δεύτερο κόμμα της κάλπης και να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η φιλοσοφία μας, να μεταδοθεί ακόμα πιο πολύ το αίσθημα της συσπείρωσης και της νίκης του Κινήματος, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου΄΄.

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη του αύριο

Χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες εκλογές ένα “κομβικό σημείο”, μία πολύ καθοριστική στιγμή και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και για τη γενικότερη εικόνα της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας ότι αυτές, θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θέση και το προφίλ της Ελλάδας στην Ευρώπη του αύριο και της επόμενης ημέρας. Ειδικότερα, επισήμανε: ΄΄Οι πολίτες της χώρας καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί αυτή η μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας, αυτή η αλαζονική διακυβέρνηση και τακτική ή όχι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απολογείται για τα δεκάδες λάθη της, δεν απολογείται για τις τρομερές αδικίες που συμβαίνουν σε κάθε κοινωνικό επίπεδο και το μόνο που ξέρει να λέει είναι “στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πήραμε το 41% και δεν δεχόμαστε κριτική”. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα “ανάχωμα” συμπεριφοράς απέναντι στους Έλληνες πολίτες, απέναντι στην αλαζονική τάση και στάση αυτής της κυβέρνησης. Η δημοκρατία και η έννοια της, μας καλεί να σταλθεί άμεσα το μήνυμα ότι απέναντί της η κυβέρνηση αυτή, έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται΄΄. ΄΄Το μεγάλο στοίχημα του σύγχρονου Έλληνα είναι ακριβώς αυτό, να στείλει εδώ και τώρα το πιο ηχηρό μήνυμα στου Μαξίμου, ότι υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση και αυτή είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το Κίνημα της μεγάλης αλλαγής που φέρνει η νέα εποχή. Αλλάζουμε σελίδα τώρα!΄΄, τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, χαρακτηρίζοντας την ερχόμενη πενταετία την πλέον κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την προοπτική της Ευρώπης, στο παγκόσμιο στερέωμα.

Τα τέσσερα μεγάλα ζητήματα που «καίνε» στην Ευρώπη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έκανε λόγο και για τα τέσσερα μεγάλα ζητήματα που καλείται να λύσει η Ευρώπη άμεσα, δηλαδή την εξωτερική πολιτική, την κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, αλλά και το ζήτημα της ακρίβειας, λέγοντας: ΄΄Η Ευρώπη χρειάζεται αμυντική θωράκιση αυτή τη στιγμή απέναντι στο μεγάλο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλήρως αδύναμη να χειριστεί τα μείζονα θέματα όπως αυτό της προκλητικότητας, καθώς η Τουρκία προκαλεί συνεχώς με τις δηλώσεις Ερντογάν περί διχοτόμησης της Κύπρου. Είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας ευρωστρατού΄΄.

Παράλληλα, ανέπτυξε τα προβλήματα που φέρνει η κλιματική αλλαγή στην παγκόσμια σφαίρα χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα ως το δεύτερο άμεσο ζήτημα που πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει. Το τρίτο θέμα όπως ανέφερε, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. ΄΄Ο Έλληνας αγρότης χρειάζεται άμεση στήριξη και ο μέσος κτηνοτρόφος μία σταθερή εργασιακή κλίμακα απόδοσης, αλλιώς θα πάψουμε να έχουμε πρωτογενή τομέα σύντομα. Η κυβέρνηση στέκεται με απάθεια και αδιαφορία απέναντι στους ανθρώπους του κλάδου. Οι αγρότες φέτος έχασαν 600 εκατομμύρια επιδοτήσεων γιατί η κυβέρνηση αποποιήθηκε κάθε ευθύνη που έχει και απλά κάθισε και… κοιτούσε. Οι παραγωγοί της χώρας διανύουν την χειρότερη περίοδό τους την τελευταία δεκαετία. Η κυβέρνηση δείχνει μεγάλη ανεπάρκεια, πριν από λίγες βδομάδες ο ελληνικός ΟΠΕΚΕΠΕ τέθηκε υπό επιτήρηση, διότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν φέρει τη χώρα στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ΄΄, είπε.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα δουλέψει σκληρά για την υπεράσπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό και κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση για αδράνεια, ανετοιμότητα και κοινωνική κοροϊδία προς τον πολίτη της χώρας.

Κλείνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει πραγματικά κίνητρα στους νέους να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την αγροτική παραγωγή γενικότερα, ενώ χαρακτήρισε ως τεράστιο, το τέταρτο ζήτημα θεμάτων της ΕΕ, το βιοτικό επίπεδο και την οικονομική κατάσταση που βιώνει ο τόπος, χαρακτηρίζοντας “αγκάθι” το κοινωνικό χάσμα που έχει δημιουργηθεί από την πολιτική Μητσοτάκη απέναντι στο θέμα της ακρίβειας των αγαθών.

«Ψήφος ενάντια στην άδικη πολιτική της ΝΔ»

Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μία χαμηλή αγοραστική δύναμη, ανέφερε ότι χρειάζονται συνεχόμενα μέτρα ανάπτυξης και πακέτα στήριξης της οικονομίας, χαρακτήρισε άδικη την πολιτική της ΝΔ απέναντι στον μέσο πολίτη και είπε ότι υπάρχει έλλειψη μέτρων προς όφελος της μεσαίας ή χαμηλής κοινωνικής τάξης. ΄΄Η κυβέρνηση αγνόησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στηρίζει τις πολυεθνικές εταιρείες, τα μεγάλα συμφέροντα. Τα χρήματα του πολίτη δεν του φτάνουν για να ζήσει, υπάρχει φτώχεια και ανέχεια, η στέγαση η ακρίβεια του ρεύματος και οι απαράδεκτες ανατιμήσεις των προϊόντων και των αγαθών πρώτης προτεραιότητας, η αύξηση των βασικών προϊόντων του καλαθιού της νοικοκυράς, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, είναι θέματα που πρέπει να λύσουμε άμεσα, τώρα. Είμαστε εδώ και καλούμε κάθε άνθρωπο, κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο, κάθε φοιτητή ή επιχειρηματία, να στηρίξει δυναμικά αυτή την προσπάθεια που κάνουμε ώστε να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή ανάπτυξη και σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στείλει άξιους και αποτελεσματικούς ανθρώπους στην ευρωβουλή, με όραμα και σθένος, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα για τη χώρα μας. Για αυτό ζητώ την ψήφο σας, γιατί νιώθω χρέος μου να υπερασπιστώ και να εκπροσωπήσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο πιο δυναμικά γίνεται την Ελλάδα μας. Παλεύουμε για το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου και της ευρωπαϊκής σταθερότητας, ακολουθούμε μία νέα πορεία αναγέννησης και προοπτικής. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, δεύτερο κόμμα και με υψηλό ποσοστό, έτσι ώστε να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενης εκλογές. Ας κάνουμε το Αίγιο και την Αχαΐα ξανά πράσινες περιοχές, ας γίνει το ξεκίνημα της αντεπίθεσης που γίνεται από εδώ. Ας κάνουμε το Αίγιο το ισχυρό οχυρό της πολιτικής μας αναγέννησης΄΄, ανέφερε καταχειροκροτουμενος ο Γενικός Γραμματέας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr