background img
banner
banner

Δεν μπόρεσε ο Αχιλλέας Καμαρών

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις λεπτομέρειες έχασε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αχιλλέας Καμαρών. Στο τελευταίο δεκάλεπτο γνώρισε την ήττα στα μπαράζ από τον Ηρακλή Π., σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να γίνει δικό του. Στο μοιρασμένο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ατλα, από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες, τη νίκη όμως με 2-1 κατέκτησε ο Ατλας.

Χωρίς παιχνίδια στην περιοχή μας, μένει μόνη η Αιγείρα / Ακράτα

Στην περασμένη σεζόν η Αιγείρα / Ακράτα είχε να δώσει παιχνίδι με την Θύελλα Αιγίου, αλλά και με την ΑΕ Καλαβρύτων, που ήσαν τα σωματεία της περιοχής μας στην Α΄ κατηγορία.
Από την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν μένει μόνη στο δυσκολότερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Μεγαλώνουν έτσι τα ταξίδια της, μεγαλώνει και ο ανταγωνισμός όσο η Αιγείρα / Ακράτα θα υπερασπίζεται μόνη της την περιοχή μας σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Δύσκολο να δούμε πάλι τέτοια υψηλά μπάτζετ

Η Α΄ κατηγορία της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ήταν η πλέον «ακριβή» και δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων.
Ιδιαίτερα δυνατές αγωνιστικά παρουσιάστηκαν ύστερα από την μεταγραφική τους ενίσχυση πολλές ομάδες με πλούσιο ρόστερ, ιδιαίτερα τα σωματεία που κουβαλούν μεγάλη ιστορία από το παρελθόν.

Πόσο όμως μπορεί να αντέξει κάθε διοίκηση τόσο μεγάλες δαπάνες για μια μόνο σεζόν σε ένα σωματείο ερασιτεχνικό και πόσο μπορεί να το επαναλαμβάνει;
Και ποιο ήταν στο φινάλε το αποτέλεσμα όταν ο πρωταθλητής Ατρόμητος Πατρών έκανε την πρώτη του νίκη την 6η αγωνιστική στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική και επέστρεψε πάλι στα ίδια;

Το σίγουρο είναι ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά στα μεταγραφικά έξοδα, τα ρόστερ θα είναι χαμηλότερου «βελινεκούς» και λογικά δεν θα υπάρξει η μεγάλη διαφορά που είδαμε ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και όσες ακολουθούσαν από την 5η θέση και κάτω.

Ποιος θα είναι ο ρόλος των νεοφώτιστων;

Πάντα σε κάθε πρωτάθλημα κοιτάζουμε τη δυναμική των σωματείων που κέρδισαν την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία. Από τις πρώτες αγωνιστικές έχει εξέλθει κάποιο συμπέρασμα κι αν αυτό είναι αρνητικό, τότε θα πρέπει να ενισχυθούν στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Θα υπάρχει όμως αυτή η οικονομική δυνατότητα;

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ομάδες που προτιμούν να αγωνίζονται με νεαρούς ποδοσφαιριστές κι ότι προκύψει. Παράδειγμα η Θύελλα Αιγίου που επιμένει σε μικρό μέσο όρο ηλικίας και τα πάει αρκετά καλά.

Βέβαια η αναχώρηση ποδοσφαιριστών για άλλα σωματεία και άλλες πολιτείες αποδυναμώνουν το ρόστερ, κάτι που είδαμε με τον υποβιβασμό της Θύελλας, υπάρχει όμως νέο αίμα και ελπίδα για το επόμενο δυναμικό come back.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr