background img
banner
banner

Η Ασφάλεια… ευθυγραμμίζεται με τους προέδρους των παραλιακών κοινοτήτων

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η συνεργασία των αρχών με την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συντελέσει στην ομαλή καθημερινότητα, στη μείωση παραβατικών συμπεριφορών, την ενημέρωση των κατοίκων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας αυτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας Ιορδάνη Μαγειράκη και προέδρων παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας.

Συνολικά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 17 πρόεδροι – εκπρόσωποι αντίστοιχου αριθμού κοινοτήτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον διοικητή αλλά και τοποθετήθηκαν, στο πλαίσιο συνεργασία εν όψει και της θερινής περιόδου όπου αναμένεται αύξηση της επισκεψιμότητας ιδίως στα παραλιακά του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνάντηση είχε γίνει και πέρυσι με θετικό πρόσημο για την περιοχή.

Δόθηκαν κατευθύνσεις εν όψει θερινής περιόδου

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μαγειράκη, ΄΄η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αφορούσε την προετοιμασία των παραλιακών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής για τη θερινή περίοδο. Προσκαλέσαμε τους προέδρους για να μπορέσουμε να τους δώσουμε τις κατάλληλες κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να είναι μία ήσυχη από περιστατικά, περίοδος. Χαιρόμαστε για την ανταπόκριση που υπήρξε.

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και όσο ο πληθυσμός της περιοχής θα αυξάνονται, αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Προκειμένου να προληφθούν κάποια περιστατικά, καλό είναι όλοι να συντονιστούμε ώστε το καλοκαίρι να περάσει ανώδυνα και ήρεμα για όλους. Οφείλουμε δε να είμαστε έτοιμοι για την καταστολή αυτών που ενδεχομένως προκύψουν. Θέλουμε την κοινωνία στο πλευρό μας, ώστε να περιορίσουμε τα περιστατικά στο ελάχιστο΄΄.

Θα βρίσκονται σε επικοινωνία

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων ενώ οι πρόεδροι ανέφεραν τους κινδύνους των κοινοτήτων τους με βάση συμβάντα του παρελθόντος. ΄΄Θα βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων οι οποίοι έχουν γνώσει του τι συμβαίνει στις περιοχές τους΄΄, πρόσθεσε ο διοικητής.

Αφού αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες και οι στόχοι του Τμήματος, αλλά και το πώς οι πρόεδροι μπορούν να υποστηρίξουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ. προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, άπαντες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το οποιασδήποτε μορφής έγκλημα πρέπει να κατασταλεί ώστε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν μία ήσυχη και ασφαλή καθημερινότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr