background img
banner
banner

Με άρωμα Ελαιώνα το 1ο τουρνουά την Κυριακή στο «Σήμαντρον»

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 4 ΟΜΑΔΩΝ

Από την περιοχή του Ελαιώνα κάνει αφετηρία στο παρθενικό του ετήσιο αγωνιστικό ταξίδι, το 1ο τουρνουά «Αθανάσιος Καρφής». Ένα τουρνουά εμπνευσμένο από τον κάτοικο της περιοχής Μάκη Λελούδα, που εκτός από την ομάδα του χωριού του έχει αγωνιστεί σε πολλά σωματεία, μεταξύ των οποίων και στον Παναιγιάλειο όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν προπονητής.

Ο Μάκης Λελούδας μας έχει συνηθίσει σε πρωτοβουλίες του που έχουν να κάνουν με δράσεις στην περιοχή του Ελαιώνα, όπως άλλωστε και το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στις παραλιακές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ιδέα του βρήκε άμεσα πρόσφορο έδαφος όχι μόνο από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από ομάδες που κλήθηκαν να συμμετέχουν στο παρθενικό αυτό τουρνουά. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει τις δυνατότητες αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί, υποσχόμενος ότι κάθε φορά θα γίνεται και καλύτερο.

Για την φαεινή του ιδέα και την ανταπόκριση που είχε, μας το αναλύει απαντώντας τις ερωτήσεις του Protionline.gr

Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα που την κάνεις πράξη για πρώτη φορά;
Ήταν μια ιδέα που μετέφερα στην ομάδα πολιτιστικών για να κάνουμε κάτι για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού. Αλλά επειδή τότε το γήπεδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο «Σήμαντον» δεν ήταν διαθέσιμο το μεταφέραμε σε αυτή την ημερομηνία (02/06/2024).

Πως κατέληξες στην ονομασία «Αθανάσιος Καρφής» και πως είδαν την σκέψη σου οι κάτοικοι του Ελαιώνα;
Θέλαμε αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός γι’ αυτό και σκέφτηκα να του δώσουμε μια ονομασία. Φυσικά και ο πρώτος άνθρωπος που μου ήρθε στο μυαλό μου ήταν ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΦΗΣ. Το μετέφερα σε όλους και όλοι συμφώνησαν αφού ο άτυχος πρώην πρόεδρος της Δόξας Ελαιώνα ήταν ένας από τους ανθρώπους που μας βοήθησαν πολύ στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Πως έγινε η επιλογή τους; Πιστεύεις στην επιτυχία αυτού του τουρνουά; Από τι θα εξαρτηθεί η καθιέρωσή του;
Βασικά το είχαμε συζητήσει με τα παιδιά της ΠΑΛΕΜΟΤ και ήταν σύμφωνοι.
Το πρότεινα και σε φίλους από την Αστυνομία και αμέσως μου απάντησαν θετικά. Όπως φυσικά και οι φίλοι μας από τα Καλάβρυτα .
Προσωπικά πιστεύω στην επιτυχία αυτού το τουρνουά και η καθιέρωση του θα εξαρτηθεί από την σωστή οργάνωση και αγάπη που θα δείξουμε όλοι σε αυτόν το θεσμό.
Κι αν για πρώτη φορά γίνεται βιαστικά, υπάρχει μια βασική υποδομή και ο πυλώνας που μπορεί να το στηρίξει γερά, όσο αυτό πολλαπλασιάζεται.

Πως επιλέχθηκε σαν τόπος διεξαγωγής το «Σήμαντρον»;
Ήθελα αυτό το τουρνουά να γίνεται στο χωριό μας και ο μοναδικός αθλητικός χώρος της περιοχής μας που μπορεί να το φιλοξενήσει, είναι το γήπεδο στο «Σήμαντρον». Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κ.Τορνατορο για την παραχώρηση του.

Υπάρχουν κάποιες άλλες δράσεις από τον Ελαιώνα;
Το Τοπικό Συμβούλιο μαζί με την βοήθεια αξιόλογων φίλων που συμμετέχουν στις ομάδες που έχουμε δημιουργήσει ήδη έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Βλέποντας την στήριξη του κόσμου και την ανταπόκριση που υπάρχει σε όλες τις δράσεις μας, αναζητούμε σταθερά την δημιουργία όμορφων εκδηλώσεων. Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και για άλλες δράσεις, που θα υλοποιηθούν στην ώρα τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr