background img
banner
banner

Με γαλλική υπογραφή η επένδυση!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΕΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ CLUB MEDITERRANEE ΣΤΟ ΛΑΜΠΙΡΙ | – Η Π.τ.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ 

Με Προεδρικό Διάταγμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου το οποίο πρόκειται να υπογραφεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει τελικά ο καθορισμός των όρων δόμησης για τη μεγάλη τουριστική επένδυση κατασκευής του τουριστικού συγκροτήματος «Mare Terra» στις εγκαταστάσεις του πρώην ‘CLUB MED’ στο Λαμπίρι.

Το Σχέδιο ΠΔ είναι ήδη σε επεξεργασία με τον επενδυτή πάντως να κρατά ακόμη… κλειστά τα χαρτιά του και να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των τελικών στοιχείων καθώς ο… ‘δαίμων’ της γραφειοκρατίας μπορεί, πριν την τελική δημοσίευση, να ανατρέψει κάποια από τα δεδομένα.

Ο νομικός εκπρόσωπος του επενδύτη Δημήτρης Παπακωστόπουλος δηλώνει πάντως αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ανατροπές και αναβολές στην εκπόνηση των τελικών σχεδίων.
Ήδη μάλιστα την Τρίτη 27 Μαΐου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του εκπροσώπου του επενδυτή «κλείδωσε» η συνεργασία με Γραφείο Αρχιτεκτόνων από το Παρίσι οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς της «G. ARVANITAKIS GROUP PUBLIC LTD» για τα δεδομένα και τις προδιαγραφές της επένδυσης.

Όσον αφορά το Σχέδιο Π.Δ. φαίνεται να έχουν ήδη καθοριστεί τα όρια με την παλαιά και Νέα Εθνική Οδό (Ολυμπία) αλλά και την γραμμή του τρένου η οποία διέρχεται εντός της έκτασης που θα γίνει η επένδυση. Η καθυστέρηση με τους όρους δόμησης οφείλεται κυρίως στη Δασική Υπηρεσία της Πάτρας η οποία, κατά την κύρωση των δασικών χαρτών, προ διετίας περίπου, συμπεριέλαβε τμήμα της έκτασης ως δασική.

Η διαδικασία της διόρθωσης του σφάλματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Η γραφειοκρατική εμπλοκή που καθυστέρησε ένα χρόνο περίπου την επένδυση, αφορά την οριοθέτηση των ρεμάτων που διέρχονται εντός του ακινήτου τα οποία, απουσία πρότερης οριοθέτησης θεωρήθηκαν ως δασικό-δημόσιο κτήμα. Το ζήτημα αυτό κρίνεται λήξαν πλέον.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος έναρξη της μίσθωσης για την αξιοποίησης της παραθαλάσσιας έκτασης του Κληροδοτήματος «Μαρίας Παναγιωτόπουλου» στο Λαμπίρι «τρέχει» από τα τέλη του 2021.

Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Φιλοπροοδευτικό Σωματείο Λαμπιρίου, ο επενδυτής θα έχει μια περίοδο χάριτος, σε σχέση με την έναρξη καταβολής του ετήσιου μισθώματος, έως τον Δεκέμβριο του 2026.

Προκειμένου να διευκολύνει την επένδυση, ο δήμος Αιγιαλείας, από το 2022 έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ανταλλαγές ακινήτων, με σκοπό να διευκολύνει τον επενδυτή για να λάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση των όρων δόμησης και των περιβαλλοντικών όρων.

Η έκταση των 70 στρεμμάτων έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση (40 έτη) για την κατασκευή ξενοδοχείου (σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό) και τουριστικών διαμερισμάτων, δυναμικότητας 300 κλινών.

Το (αρχικό) ύψος της επένδυσης είχε υπολογιστεί στα 40 εκατ. ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr