background img
banner
banner

Με την Παναγία στήριγμα και βοηθό στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Ο φάρος της πίστης είναι αυτός που μπορεί να δώσει περαιτέρω φώτιση στους μαθητές – υποψήφιους για τις ενδωσχολικές αλλά κυρίως για τις πανελλαδικές εξετάσεις, έτσι ώστε να επιτύχουν στους στόχους τους. Τον ρόλο να ενισχύσει πνευματικώς τους υποψηφίους των Λυκείων της Αιγιάλειας ανέλαβε για ακόμη μία φορά, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, ως γνωστόν, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη προς τη μαθητιώσα νεολαία, λαμβάνοντας και ο ίδιος τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Αυτό φάνηκε και κατά την Ιερά Παράκληση που τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής.

Με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών καθώς και τελειόφοιτων Λυκείων της Αιγιάλειας και των γονιών τους, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ιερά Παράκληση, καθώς και αρτοκλασία, ενώ στην απόλυση, μοίρασε τους άρτους καθώς επίσης και μία εικόνα με ένα σταυρουδάκι για κάθε νεαρό και νεαρή. Το προσκύνημα «πλημμύρισε» από νέους αλλά και από τους δικούς τους ανθρώπους που συμπροσευχήθηκαν ώστε με προσήλωση, γνώσεις αλλά και τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των αγίων της Εκκλησίας, να οδεύσουν προς τη σκληρή δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, από τις οποίες θα κριθεί η είσοδός τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Προσευχήθηκαν για την ευόδωση των στόχων

΄΄Βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ, για να παρακαλέσουμε την Παναγία να στέκεται στο πλευρό και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο και απαιτητικό “αγώνα” γνώσης που κάνετε, ώστε να έχετε κάθε επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που έρχονται΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, απευθυνόμενου στη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής. Τόνισε ότι η ανάγκη για προσήλωση στον στόχο των μαθητών είναι το “κλειδί της επιτυχίας” κάθε παιδιού και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: ΄΄Σας εύχομαι να έχετε κάθε επιτυχία και να καταφέρετε όλοι να εισέλθετε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Βρισκόμαστε στο “Σπίτι της Παναγίας” μας να προσευχηθούμε και να την παρακαλέσουμε να σταθεί δίπλα σας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Επίσης, ανέφερε ότι κανείς άνθρωπος δεν ζήτησε κάτι από την Παναγία και να φύγει “ντροπιασμένος” από Αυτή, εν αντιθέσει με τους ανθρώπους, τους εργοδότες ή τους φίλους, ακόμα και τους ίδιους τους γονείς μας, οι οποίοι πολλές φορές μας απογοητεύουν, άθελά τους ή μη΄΄.

΄΄Η Παναγία μας όμως έρχεται και μας λέει ότι κανένας άνθρωπος που πηγαίνει με πίστη, ελπίδα, ταπείνωση δεν φεύγει από αυτή ντροπιασμένος. Έχουμε όλοι ζήσει αυτό το θαύμα ό,τι ζητήσουμε από την Παναγία μας, μας το ικανοποιεί. Δηλαδή όταν κάποιος ζητάει να είναι δίπλα του η Παναγία θα λάβει τη χάρη, καθώς σαν μητέρα θα μεριμνήσει για να φέρει το καλό΄΄, είπε ακόμη ο Μητροπολίτης, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά, σημείωσε:

Το παράδειγμα της νεαρής που τη βοήθησε η Παναγία

΄΄Αυτή την ώρα θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ηρεμήσετε, να προσευχηθείτε, να βγάλετε το άγχος από την ψυχή σας και την καρδιά σας και το μυαλό σας και αφού το επιτύχεται, να ζητήσετε από την Παναγία μας να είναι δίπλα σας αυτές τις μέρες. Το είπα και πέρυσι και θα το επαναλάβω και φέτος: Μία μέρα με είχαν καλέσει σε ένα σπίτι να τελέσω έναν αγιασμό και εκεί ήταν μία κυρία που είναι πλέον ιατρός. Καθώς συζητούσαμε για τις εξετάσεις και τα μαθήματα μου είπε πως όταν έδινε Βιολογία είχε τέσσερα προβλήματα να επιλύσει. Το τέταρτο ήταν πάρα πολύ δύσκολο και δεν μπορούσε να το λύσει με κανένα τρόπο. Εκείνη τη στιγμή, η κοπέλα άφησε το στυλό, πήρε την εικόνα της Παναγίας μας, την έβαλε πάνω στο γραπτό και είπε «Παναγία μου βοήθησέ με να λύσω το πρόβλημα». Όταν τελείωσαν και βγήκε από το εξεταστικό κέντρο, συζητούσε με τα άλλα παιδιά και ο καθένας έδινε τη δική του λύση για τη δύσκολη άσκηση. Εκείνη είπε τη δική της απάντηση και όλοι γέλασαν διότι της είπα ότι έγραψε άλλα αντ’ άλλων. Ήταν η μόνη σε όλη την Ελλάδα που πήρε άριστα 20, με τη βοήθεια της Παναγίας. Αυτό σημαίνει ότι αν ζητήσουμε κάτι από την Υπεραγία Θεοτόκο, έρχεται δια πρεσβειών του υιού της Ιησού Χριστού και με ταπείνωση και με πίστη ό,τι ζητήσαμε υλοποιείται΄΄, ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Στη συνέχεια προέτρεψε τα παιδιά ως εξής: ΄΄Αυτό να το έχετε ως όπλο για να πάτε στις εξετάσεις με ηρεμία με ησυχία σ την καρδιά σας και όταν σας δώσουν τα θέματα να τα αναγνώσετε δύο και τρεις φορές ,να κάνετε πάνω το σημείο του σταυρού και αυτά τα οποία έχετε μάθει από τα σχολεία και τα βιβλία σας αρχίστε με ηρεμία να απαντάτε στις ερωτήσεις επικαλούμενοι και τη βοήθεια της Παναγίας μας΄΄.

Ευχές και θερμές ευχαριστίες του Σεπτού Ποιμενάρχη

Καταλήγοντας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες ως εξής: ΄΄Σας ευχαριστώ, αγαπητά μου παιδιά και γονείς που ήρθατε εδώ στο σπίτι της Παναγίας μας. Εμείς κάθε μέρα θα προσευχόμαστε υπέρ υγείας και σοφίας των παιδιών μας, έτσι ώστε μετά τις εξετάσεις να ακούσουμε καλά αποτελέσματα και γιατί όχι για όλα τα παιδιά μας να έχουν εισαχθεί εκεί που θέλουν. Αν όμως εισαχθείτε σε μία άλλη σχολή να μην απογοητευτείτε διότι όλες σας σχολές είναι καλές. Όπως είναι τώρα η εποχή μας οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για εργασία. Άλλωστε εν μπορούμε να γίνουμε όλοι γιατροί και δικηγόροι. Θα πρέπει να κοιτάζουμε και τα άλλα επαγγέλματα που είναι πολύ χρήσιμα. Υπάρχει περίπτωση να τελειώσετε Φιλοσοφική και Θεολογία και να μην βρείτε εργασία. Είναι μεν ενδιαφέρουσες ειδικότητες να τις σπουδάσουμε αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και την επαγγελματική μας αποκατάσταση΄΄. ΄΄Να έχετε την ευλογία του θεού η σκέπη της Παναγίας μας να είναι μαζί σας να σας ξεκουράζει και θα είναι αυτή η οποία θα πάρει το χεράκι σας και θα απαντήσει στα θέματα που θα σας θέσουν, με τις ευλογίες του Χριστού μας και όλων των αγίων της εκκλησίας μας, να ζήσετε, καλές επιτυχίες΄΄, κατέληξε ευχόμενος ο Μητροπολίτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr