background img
banner
banner

Ν. ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: “Να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά από την Αιγιάλεια”

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ / ΑΚΡΑΤΑΣ  ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Γεννημένος το 1975 ο Νίκος Αλέφαντος εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και αφοσιωμένος στον αθλητισμό, διαθέτει βαρύνουσα άποψη για την ομάδα της περιοχής του την Αιγείρα / Ακράτα.
Με εξαίρεση το Μεσολόγγι και τον Αγιο Θωμά που αγωνίστηκε ένα και δυο χρόνια αντίστοιχα, καθώς και μια σεζόν στην Αναγέννηση Συμπολιτείας, η ποδοσφαιρική του προσφορά επικεντρώνεται στο σωματείο της Ακράτας.

Εκεί παρέμεινε στα διοικητικά για εννέα χρόνια και συνέχισε ακόμα πέντε σεζόν με την Ενωση Αιγείρας / Ακράτας. Ο γιος του Χρήστος 21 ετών σήμερα πήρε το «μικρόβιο» του αθλητισμού από τον πατέρα του. Ξεκίνησε από τα παιδικά τμήματα της Ακράτας έπαιξε μια σεζόν στην Φλόγα Ροδιάς και σήμερα αγωνίζεται στην Ενωση. Η Αιγείρα / Ακράτα είναι τώρα ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιοχής μας στην Α΄ κατηγορία και ο Νίκος Αλέφαντος απαντά στα ερωτήματα του Protionline.gr για όλα:

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την φετινή πορεία και τον γενικό απολογισμό της Α.Ε. ΑιγείραςΑκράτας;

Η φετινή πορεία της ομάδας μας κρίνεται σε γενικές γραμμές επιτυχημένη. Καταφέραμε και τερματίσαμε στην πέμπτη θέση του ομίλου και για μόλις έναν βαθμό χάσαμε τα playoff την τελευταία αγωνιστική. Το ότι ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία μας και ότι άργησαν να ενσωματωθούν κάποιοι βασικοί παίκτες στην ομάδα ίσως ήταν οι λόγοι που δεν πήραμε μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις που οδηγούσαν σε αγώνες για άνοδο. Μην ξεχνάμε ότι στον δεύτερο γύρο κάναμε πορεία πρωταθλητισμού (7-2-2).

Υπήρξαν πράγματα που βελτιώσατε στη διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλα που θα φροντίσετε να τα διαθέτετε στην επόμενη σεζόν και ποια είναι αυτά;

Στη διάρκεια του πρωταθλήματος βελτιώσαμε την εικόνα μας και τα αποτελέσματα στην έδρα μας, που αποτελούσε και το μεγαλύτερο όπλο μας αφού μας έδινε ώθηση και ο κόσμος της περιοχής που βρίσκονταν στο γήπεδο. Επίσης γνωρίζοντας τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε από τον πρώτο γύρο μπορέσαμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε για την επόμενη σεζόν είναι να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα εκτός έδρας παιχνίδια και να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά της περιοχής μας να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην μεγαλύτερη ερασιτεχνική κατηγορία.

Πως κρίνεις τις επιλογές σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία; Τι θα άλλαζες για τη βελτίωση του σωματείου;

Όπως σας είπα στην αρχή λόγω διοικητικών θεμάτων που υπήρχαν στο σωματείο άργησε ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την περσινή σεζόν. Καταφέραμε σε επίπεδο ρόστερ να πάρουμε αθλητές οι οποίοι ήταν από την περιοχή της Αιγιάλειας. Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία συνέχισε ο προπονητής της προηγούμενης σεζόν, κύριος Γιάννης Παλαιολογόπουλος, ο οποίος βοήθησε την ομάδα μας να παραμείνει στην κατηγορία με την εμπειρία που διαθέτει. Μόλις η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα και η εικόνα της στο γήπεδο δεν ήταν ικανοποιητική, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και στον πάγκο της ομάδας μας να καθίσει ο κύριος Φίλιππος Σχοινάς, ο οποίος ήταν γνώστης του ρόστερ και είχε καταφέρει πριν δύο σεζόν να κατακτήσει την πρώτη θέση του Β’ ομίλου με την ομάδα μας. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θα πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί το σωματείο μας είναι να έχει έναν προπονητή, ο οποίος να είναι υπεύθυνος και για τις ακαδημίες, με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να επιλέγει αθλητές μικρότερων κατηγοριών και να τους προωθεί στην ανδρική ομάδα. Αυτή η επιλογή χρειάζεται στήριξη και χρόνο.

Πώς αφουγκράστηκες το παλμό των φιλάθλων της Ανατολικής Αιγιάλειας με την εικόνα και την πορεία του σωματείου σας;

Πράγματι έχουμε φιλάθλους στην Ανατολική Αιγιάλεια που αγαπούν την ομάδα και τα δίνουν όλα από την κερκίδα ώστε η ομάδα μας στα εντός έδρας παιχνίδια να έχει την στήριξη που της αρμόζει. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουμε την προσπάθεια γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος της περιοχής δείχνει θετική ανταπόκριση. Στη φετινή περίοδο οι φίλαθλοί μας είδαν μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Πως βολιδοσκοπείς μέχρι τώρα το ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές και από πού αυτό πηγάζει;

Δεν γνωρίζω ακόμα ποιοι θα δηλώσουν υποψηφιότητα για να είναι μέλη στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, όμως βλέπω ενδιαφέρον και από γονείς νεαρών αθλητών και αυτό με κάνει χαρούμενο γιατί η ομάδα μας υπάρχει για να μπορούν τα παιδιά να γυμνάζονται και να μαθαίνουν να συνεργάζονται. Επίσης είναι θετικό ότι τα περισσότερα μέλη από το προηγούμενο ΔΣ θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέλη στο νέο ΔΣ.

Ποια είναι η δυναμική της περιοχής σας σε νεαρούς αθλητές και τα τμήματα υποδομών; Μπορεί κάποια στιγμή η ομάδα να βασιστεί σε δικά της παιδιά και στην α κατηγορία;

Αυτή την στιγμή η ακαδημία μας αριθμεί 80 αθλητές. Tο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι όταν αυτά τα νεαρά παιδιά φτάνουν σε ηλικία να είναι στην πρώτη ομάδα είτε φεύγουν για σπουδές είτε χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημά σας με σιγουριά. Θεωρώ δύσκολο μια ομάδα της επαρχίας για να κρατηθεί στην Α΄ κατηγορία, να το κάνει μόνο με δικά της παιδιά. Χρειάζεται την ικανότητα και την πείρα αθλητών που έχουν παίξει σε παραπάνω επίπεδο.

Πως ήταν φέτος το κλίμα στη διοίκηση και στα αποδυτήρια;

Όσον αφορά τη διοίκηση μπορώ να σας πω ότι όλα τα μέλη στο ΔΣ είμαστε φίλοι και έχουμε μεγαλώσει μαζί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίζουμε ο ένας τα ελαττώματα του άλλου και να μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Απ΄ όσο γνωρίζω και στα αποδυτήρια οι αθλητές φέτος, ειδικά, είχαν γίνει μια παρέα και δέθηκαν μεταξύ τους. Βέβαια υπήρχαν και οι στιγμές έντασης, τις οποίες ξεπερνούσαν με διάλογο.

Υπάρχει κάποια πρόωρη σκέψη για προγραμματισμό της επόμενης σεζόν;

Εάν παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της αθλητικής ένωσης θα ήθελα η ομάδα μας να συνεχίσει να επενδύει σε παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας. Γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα τα οποία μπορούν να σταθούν στην Α΄ κατηγορία και ίσως η επόμενη χρονιά να είναι η ευκαιρία τους να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Θεωρώ ότι η ομάδα μας θα πρέπει να είναι το σκαλοπάτι για τους ποδοσφαιριστές της περιοχής μας για να ανέβουν επίπεδο, να διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ του Παναιγιάλειου, του πλέον ιστορικού και μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού σωματείου της περιοχής μας.

Υπήρξες ποδοσφαιριστής και διοικητικός παράγοντας. Λογαριάζεις τώρα να παραμείνεις στις επάλξεις; Είναι κάτι που θα σε απομάκρυνε από την παρουσία σου στα διοικητικά;

Προτεραιότητά μου στον Αθλητισμό είναι η Ένωση. Δεν έχω πάρει ακόμα τις αποφάσεις μου και το τι θα κάνω την επόμενη χρονιά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέλη που θα θέσουν υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ. Άλλωστε όσοι ασχολούμαστε σε διοικητικές θέσεις σε ερασιτεχνικές ομάδες γνωρίζουμε ότι αν δεν υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας και μεράκι θα αποτύχουμε. Αυτό που θα με απομάκρυνε από τη διοικητικά του συλλόγου είναι ο φόρτος εργασίας, που δε θα μου επέτρεπε να έχω ελεύθερο χρόνο και εάν επίσης διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία. Όπως στη ζωή μου έτσι και για την ομάδα μου θέλω να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν με καλή θέληση για όλα υπάρχουν λύσεις.

Τελειώνοντας τι θα ήθελες να προσθέσεις;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τo Protionline.gr για τη φιλοξενία. Καλώ τους γονείς αλλά και όσους αγαπούν τον Αθλητισμό να είναι κοντά στα σωματεία της περιοχής τους. Επίσης σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης να είναι συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο μας. Να θυμίσω σε όλους ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι το ζωντανό κύτταρο της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς. Από τον αθλητισμό κάνουμε φιλίες, δημιουργούνται σχέσεις που μένουν μια ζωή. Από τον αθλητισμό και την ομάδα μας μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την εποχή μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε, να κάνουμε πράγματα και να βελτιώσουμε την κοινωνία μας. Ευχαριστώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr