background img
banner
banner

Ν. Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την ασυδοσία και την αλαζονεία» | ΦΩΤΟ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Να αναλάβουν μαζί την πρωτοβουλία για την επόμενη μέρα στη χώρα, κάλεσε τους Αιγιαλείς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου, το Αίγιο και μίλησε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος, στην οδό Κλ. Οικονόμου. Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα έχει ένα δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής και τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση, η οποία θα συγκρουστεί με τη ΝΔ της ασυδοσίας και της αλαζονείας…

΄΄Ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε και ανταμώνουμε πάλι, ήρθα να σας χαιρετήσω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια που κάνετε όλο αυτό το διάστημα. Είμαι αισιόδοξος, είμαστε αισιόδοξοι΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Ανδρουλάκη καθώς κατέφθασε στο Αίγιο, όπου τον υποδέχθηκε η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ Κινήματος Αλλαγής. Ήταν εμφανές ότι στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, είδαν τον άνθρωπο που μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας… τον ήλιο του να λάμψει ξανά, όπως είχε πει πρόσφατα ο γραμματέας της Συντονιστικής Αιγίου, Γιώργος Γεωργόπουλος.

Μεταξύ των προσώπων που υποδέχθηκαν τον κ. Ανδρουλάκη στο Αίγιο, πέραν των μελών της Συντονιστικής, ήταν το μέλος της Νομαρχιακής Παναγιώτης Μαρινόπουλος, οι πολιτευτές Γιώργος Μπέσκος, Μαρίνος Σκανδάμης και Κατερίνα Σολωμού, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης οι Βάσω Ψυχράμη, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Τάκης Τσερεντζούλιας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, οι πρώην πρόεδροι Νίκος Κόκλας και Γιάννης Μαρίνος κ.ά.

«Κατηγορώ» για τη λιτότητα και την ακρίβεια

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στάθηκε στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών, σημειώνοντας: ΄΄Η ευρωπαϊκή μας εικόνα πρέπει να συγκαταλέγεται στις ισχυρές δυνάμεις της Δημοκρατίας, διότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει τώρα, τάχιστα, να γίνουν τα βήματα προς την ανάπτυξη. Εκατομμύρια πολίτες νιώθουν ανασφάλεια για την υγεία τους, για την παιδεία των παιδιών τους, για την οικονομία της ανισότητας και τη γεωπολιτική ασφάλεια, για την κλιματική κρίση και την ακρίβεια και περιμένουν περισσότερα πράγματα από την Ευρώπη του μέλλοντος΄΄. Και πρόσθεσε πως ΄΄οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν είναι αυτοί που εκπροσωπούν τις δυνάμεις του λαϊκού κόμματος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέβαλε τη λιτότητα και τόσα χρόνια στην Ευρώπη λέει «ναι» στην κ. Φοντερλάιν και την ευρωπαϊκή οδηγία της απαξίωσης. Ο κ. Μητσοτάκης σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα έκανε πίσω΄΄.

Απευθυνόμενος στους φίλους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είπε: ΄΄Να είστε συνειδητοποιημένοι ότι ο χαρακτήρας του μηνύματος που πρέπει να σταλθεί για την εσωτερική πολιτική πρέπει να είναι δυναμικός. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την ασυδοσία και την αλαζονεία. Θέλετε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια με το χαρακτηριστικό ότι για ό,τι συμβαίνει η απάντηση είναι “έχουμε το 41%; Η ακρίβεια, τα Τέμπη, η κατάρρευση του ΕΣΥ, τα σκάνδαλα στο υπουργείο Εσωτερικών, τα σκάνδαλα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, όλα αυτά είναι η απάντηση γιατί υπάρχει το 41%. Εδώ λοιπόν, χρειάζεται μία ισχυρή, αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση, η οποία θα έχει πρόγραμμα και θέσεις, ανθρώπους με αποτελεσματικότητα και ήθος, για να συγκρουστούν με τη Νέα Δημοκρατία της διαφθοράς. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πρέπει να έχει ένα δυνατό ποσοστό στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ας αναλάβουμε επιτέλους την πρωτοβουλία για την επόμενη μέρα, για να μπορεί να έχει αξιόμαχο αντίπαλο στις επόμενες η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται ούτε για την κοινωνία μας, ούτε για τη Δημοκρατία, δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε πολιτικούς αντιπάλους και ούτε κοινωνία, ούτε προβλήματα και ούτε τον απλό λαό. Θέλω πραγματικά ΝΑ σταθώ στο θέμα της ακρίβειας, γιατί οι άνθρωποι της κυβέρνηση ήξεραν πού πάνε τα πράγματα από το Φθινόπωρο του ’22, που άρχιζε ο τεράστιος πληθωρισμός στα τρόφιμα και που άρχιζε να υπερβαίνει το γενικό πληθωρισμό και να σταθεροποιείται σιγά-σιγά. Όλοι έβλεπαν το φαινόμενο στο οικονομικό κομμάτι και δεν έκαναν απολύτως τίποτα…΄΄.

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και σε ΜΜΕ

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν καυστικός και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, λέγοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Ζούμε όλοι αυτά τα… γνωστά του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι θυμάστε τα εύκολα λόγια και από ουσία, τίποτα΄΄. Είμαστε μία δημοκρατική παράταξη και όχι ένα… περιφερόμενο σόου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, το οποίο προσπαθεί να κερδίσει πόντους μόνο με υπερβολές και επικοινωνιακά tricks. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού με τις πολιτικές μας λύσεις και με τις θέσεις μας, με τις ιδέες και με τις προτάσεις μας΄΄.

 

Επιπλέον, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Τα μέτρα στήριξης έπρεπε να αφορούν τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη΄΄. Από τα “πυρά” του κ. Ανδρουλάκη, δεν “γλίτωσαν” ούτε τα ΜΜΕ και τα ιδιωτικά κανάλια, λέγοντας: ΄΄Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρόεδρος του δεξιού κόμματος που συμμετέχει στη συστηματοποίηση. Τα λέω αυτά, γιατί αν δεν τα πούμε εμείς στην κοινωνία δεν θα το ακούσουν οι πολίτες από άλλους. Οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές στα τηλεπαράθυρα, είναι μέρος αυτής της “λογικής” της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουν να έχουν τον ρόλο του απολύτου ελέγχου και της κυρίαρχης άποψης συνεχώς, πετώντας υπονοούμενα και γράφοντας ψευδή δημοσιεύματα. Σήμερα το πρωί, είχε μία συνέντευξη ο πρωθυπουργός και δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει, για τη χθεσινή επιστολή της ΑΔΕ προς το πρόσωπό μου. Στην υπηρεσία αυτή, πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και δεν τόλμησε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει για αυτό το ζήτημα΄΄. Στη συνέχεια, με ηγετικό ύφος και σιγουριά, είπε πως ΄΄η επόμενη μέρα έφτασε, έμειναν εννέα ημέρες μόνο από την στιγμή που ο λαός θα ψηφίσει για την τύχη του στην Ευρώπη΄΄, ρίχνοντας το… μπαλάκι στον κόσμο.

Ειδικότερα, προέτρεψε τους παριστάμενους να μιλήσουν στους φίλους, στους συγγενείς και τους γνωστούς τους με τη γλώσσα της αλήθειας και της προόδου., τονίζοντας: ΄΄Πρέπει να δώσουμε τη μάχη των επόμενων ημερών στη βάση της κοινωνίας. Δεν περιμένω κάτι από τα συστήματα εξουσίας, δεν το ξέρω πάρα πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας΄΄, αναφερόμενος στους περιορισμός της golden visa στα αστικά κέντρα, μέτρο που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πριν 3 μήνες, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης το ανακάλυψαν… τώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Και συμπλήρωσε: ΄΄Έχουμε παρά πολλές προτάσεις και λύσεις, λύσεις που μπορεί να δώσει η πολιτική μας παράταξη, γιατί διαθέτει μία μακρά ιστορία. Ο ιδρυτής της, έχει ρίζες του από το νομό σας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας πολιτικός που έφτιαξε ένα πολιτικό κίνημα που ουσιαστικά είναι η ίδια η ιστορία του τόπου΄΄.

«Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο περισσότερο θα έχει τον τρόπο να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό στα θέματα της Ε.Ε.»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επισήμανε τα εξής: ΄΄Κάποιους τους βολεύει και είναι πιο πολύ αποδοτικό και ευχάριστο για αυτούς να δουλεύουν μέσα απ’ τα… tik tok. Όμως λύσεις στον λαό, στα προβλήματα που έχουν οι νέοι άνθρωποι, οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί, δεν θα δώσουν ούτε το tik-tok ούτε οι φανφάρες. Οι ιδέες, οι θέσεις και το πρόγραμμα της δημοκρατικής παράταξής μας είναι η πιο αξιόπιστη λύση για τη σύγχρονη εποχή και για αυτό, ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο περισσότερο θα βρίσκει λύσεις και τον τρόπο να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό στα θέματα της Ε.Ε. Είμαστε απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, αν αγωνιστούμε όλοι μαζί. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ενάτη Ιουνίου, είμαστε στις επάλξεις΄΄.

΄΄Καλή δύναμη και καλό αγώνα στην κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά, καλούμε σε αυτή την προσπάθεια και ανθρώπους από άλλα κόμματα, ελπίζοντας να σκεφτούν λογικά για το τι χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. Είμαστε μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπορεί να είναι κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αν αυτό δεν συμβεί την 9η Ιουνίου, τότε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά, θα κυριαρχούν. Σας ευχαριστώ πολύ και ραντεβού στην “κάλπη”, να είστε καλά και σας θέλω δίπλα μου, σε αυτόν τον αγώνα της Δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής΄΄, κατέληξε καταχειροκροτούμενος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr