background img
banner
banner

«Οι Αντίπαλοι» και «Dune: Μέρος Δεύτερο» στον «Απόλλωνα»

Με τις ταινίες «Οι Αντίπαλοι» και «Dune: Μέρος Δεύτερο», συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο από την Πέμπτη 23 έως και την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Παράλληλα, την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στον «Απόλλωνα», το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής Αιγιαλείας και παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ και BAFTA Γκουαντανίνο (Να με φωνάζεις με τ΄όνομα σου, I AmLove) σκηνοθετεί την ταινία «Οι Αντίπαλοι», σε σενάριο του Τζάστιν Κουρίτσκες.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Ζεντάγια (ταινίες Dune, τηλεοπτική σειρά Euphoria) πρωταγωνιστεί δίπλα στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, βραβείο SAG και υποψήφιο για BAFTA Τζος Ο΄Κόνορ (Το στέμμα) και τον υποψήφιο για BAFTA Μάικ Φάιστ (WestSideStory).

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» μοιάζει σαν ένα μικρό θαύμα, με τον Βιλνέβ, μετά από μήνες δυσκολιών λόγω της πανδημίας και αναβολής λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ, να φέρνει επιτέλους τη συνέχεια στη μεγάλη οθόνη, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση εκείνη που είχε δώσει τρία χρόνια νωρίτερα, με μια ταινία που δικαιώνει (σε ένα πολύ μεγάλο μέρος) τόσο το έργο του Χέρμπερτ ως ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας όσο και τον ίδιο ως έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του είδους αυτού.

Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως και το Σάββατο 25 Μαΐου: 18:00: Οι Αντίπαλοι (Challengers), 20:30: Dune: Μέρος Δεύτερο. Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαΐου: 18:00: Οι Αντίπαλοι (Challengers), 20:30: Dune: Μέρος Δεύτερο.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 26 Μαΐου στις 7μ.μ.: 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής Αιγιαλείας. Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ.: «Ένας ήρωας με παντούφλες» από την θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου «Πρωτότυποι»

Οι Αντίπαλοι (Challengers)

Η Τάσι (Ζεντάγια) είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες (Μάικ Φάιστ). Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ (Τζος Ο΄Κόνορ), τον πρώην καλύτερό του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι. Καθώς το παρόν και το παρελθόν τους έρχονται σε σύγκρουση και η ένταση κλιμακώνεται, η Τάσι πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το τίμημα της νίκης.

Σκηνοθεσία: ΛούκαΓκουαντανίνο. Μουσική: ΤρεντΡέζνορ, Ατικους Ρος. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο’ Κόνορ, Μάικ Φάιστ. Διάρκεια: 131 λεπτά. Καταλληλότητα: Άνω των 15 ετών.

Dune: Μέρος Δεύτερο

Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος – καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος – ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ. Μουσική: Χανς Τσίμερ. Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όστιν Μπάτλερ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν. Φλόρενς Πιου, Κρίστοφερ Γουόκεν, Λέα Σεϊντού.

Διάρκεια: 166 λεπτά. Καταλληλότητα: Άνω των 12 ετών.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr