background img
banner
banner

Οι μαραθώνιες συνεδριάσεις προκάλεσαν αντιδράσεις

Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τη διαφωνία της στον ορισμό των δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (λογοδοσίας και τακτικής) το ίδιο απόγευμα, εξέφρασε στην εκπνοή της πρώτης συνεδρίασης, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως η έλλειψη χρόνου δεν επιτρέπει στους δημοτικούς συμβούλους να είναι συνεπείς στο καθήκον τους. Μάλιστα, το γεγονός ότι είχαν παρέλθει δύο ώρες και δεν είχε ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση, αποτέλεσε την αφορμή για την αποχώρησή της.

«Παίρνοντας τη σκυτάλη» από τον αντιδήμαρχο Παιδείας που ανέλυσε το ένα εκ των τριών θεμάτων της δημοτικής αρχής στη λογοδοσία, η κ. Ψυχράμη, είπε πως ΄΄η ενσυναίσθηση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται τελευταία για να περιγράψει την ικανότητα που θα πρέπει να αναπτύσσουμε ως άνθρωποι, να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, ούτως ώστε, όταν το κάνουμε, να είμαστε εμείς πρώτα πιο σωστοί απέναντι στους άλλους και μετά να απαιτούμε από τους άλλους να είναι σωστοί απέναντι μας. Συνεπώς επί της διαδικασίας αυτό θα πρέπει να γίνεται από όλους.
Για παράδειγμα θα έπρεπε και ως παράταξη εσείς να έρχεστε και στη θέση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και να σέβεστε όταν σας ζητούν να μην συνεδριάζουμε στις 3.00 το μεσημέρι το καλοκαίρι ή να μην μπαίνουν το ένα Δημοτικό Συμβούλιο μετά το άλλο, διότι αυτό δημιουργεί κόπωση και δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας ως δημοτικοί σύμβουλοι΄΄.

Η έναρξη καθυστέρησε δύο ώρες

΄΄Όταν ξεκινάμε στις τρεις και τελειώνουμε στις 12 τη νύχτα με όλον αυτό τον όγκο των πληροφοριών και των θεμάτων, δεν μπορούμε να είμαστε σωστοί στο καθήκον μας απέναντι στους δημότες κι αυτό θα έπρεπε ήδη να το έχετε σεβαστεί. Από τη στιγμή που απαιτείτε σεβασμό στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει πρώτα εσείς να το σέβεστε. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο σεβασμός δεν υπάρχει΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη, επισημαίνοντας ότι η ώρα ήταν ήδη 7.00 και μολονότι η πρόσκληση της τακτικής ήταν για τις 5.00, ακόμη δεν είχε ξεκινήσει. ΄΄Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή μας καλείτε να συμμετέχουμε σε μία παράνομη διαδικασία γι’ αυτό και εγώ θα αποχωρήσω. Παρακαλώ να μην επαναληφθεί΄΄, είπε και εξήλθε από τον χώρο.

΄΄Έχει ξανασυμβεί, να μένετε να συζητάμε τα θέματα΄΄ είπαν δήμαρχος και πρόεδρος Δ.Σ.

΄΄ Έχει συμβεί να παρίστανται οι δημοτικοί σύμβουλοι σε πολύωρες συνεδριάσεις ακόμη και διάρκειας επτά και οκτώ ωρών, γιατί να μην συμμετέχουν και σε αυτό σήμερα;΄΄, ρώτησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, προσθέτοντας: ΄΄Δεν ήταν πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε ταλαιπωρία όμως υπήρχαν θέματα για την τακτική μας συνεδρίαση για τα οποία δεν μπορούσαμε να κάνουμε σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου νωρίτερα λόγω των εορτών του Πάσχα και της Ζωοδόχου Πηγής. Είπαμε ότι αν κάνουμε οικονομία χρόνου θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την συνεδρίαση σε πέντε ώρες όπως έχει ξαναγίνει ζητώντας από τους συμβούλους να παραμείνουν ώστε να πάρουμε αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου μας΄΄.

Ο δήμαρχος ρώτησε γιατί υπάρχει αυτή η δυσανασχέτηση τονίζοντας ότι στο παρελθόν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν διαρκέσει έξι και επτά ώρες.
Συγκεκριμένα, τόνισε: ΄΄Όταν κουβεντιάζουμε κάποια θέματα δίνουμε βάρος στα προ ημερήσιας διάταξης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τρέχουν με έναν ρυθμό που έχει την τυπικότητα του πράγματος. Στη λογοδοσία σωστά καταναλώθηκαν δύο ή τρεις ώρες όπως θα συνέβαινε και στο παρελθόν. Πρέπει να μένουμε να κουβεντιάζουμε και να μην αποφεύγουμε τον κόπο ή τον χρόνο. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι σημαντικά, μπορούν να αποχωρούν.

Προγραμματισμός μπορεί να γίνει ανάλογα με το τι δουλειές έχει ο καθένας και πότε μπορεί όμως έχουμε κι εμείς τις δικές μας δουλειές και προσπαθώ και εγώ να μην απουσιάζω από το Δημοτικό Συμβούλιο υπό το βάρος του προγράμματος που έχω΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr