background img
banner
banner

Ο άνεμος… πήρε και σήκωσε σταφίδα και σταφύλια

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΟΛΓΟΘΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες προκλήθηκαν εξαιτίας της σφοδρής ανεμοθύελλας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αιγιάλεια. Το έντονο φαινόμενο «χτύπησε» σε όλο το μήκος και πλάτος της περιοχής, επηρεάζοντας τις καλλιέργειες σταφίδας και σταφυλιών σε κάθε σημείο που καλλιεργούνται.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική απώλεια της φετινής παραγωγής και ήδη η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, με παρέμβασή της, έχει ζητήσει από τον ΕΛΓΑ να ενεργοποιηθεί.

Όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ. Νίκος Μιχαλόπουλος, ΄΄οι ζημιές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκτάσεις με σταφύλια και σταφίδα, λόγω της σφοδρής ανεμοθύελλας. Δυστυχώς, επεκτάθηκαν σε πολλές περιοχές και έχουν παρατηρηθεί ζημιές σε καλλιέργειες, σε όλα τα χωριά που παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, πιο ευάλωτα και εκτεθειμένα σε τέτοιους ανέμους και άσχημες καιρικές συνθήκες΄΄.

«Χτυπήθηκε» το 35-40% της συνολικής παραγωγής…

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόπουλος επισήμανε πως οι ζημιές που έχουν καταγραφεί, είναι της τάξεως του 35-40% της συνολικής παραγωγής. ΄΄Έχουμε ζητήσει από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, να κάνουν αναγγελίες για ζημιές ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Θεωρώ ότι θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα, καθώς λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση στην επικοινωνία.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια αποζημίωση ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους ανταποκριτές και το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ και θα κινητοποιηθούμε, ειδάλλως θα απευθυνθούμε στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να υπάρξουν αποζημιώσεις για τους συναδέλφους παραγωγούς που επλήγησαν΄΄, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr