background img
banner
banner

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης την Παρασκευή στο Αίγιο με «πράσινη» ατζέντα

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ανθρώπινης Ιστορίας επάνω στον Πλανήτη μας με μεγάλο κίνδυνο η ισορροπία να κλονιστεί με συνέπειες άγνωστες και μη αναστρέψιμες. Τα καταστροφικά επακόλουθα των αλόγιστων εξορύξεων, της πέραν του δέοντος χρήσης των ορυκτών πόρων (με συνέπεια την αύξηση των εκπομπών ρύπων), της εντατικής άρδευσης, αλλά και της μείωσης του αστικού πρασίνου στις πόλεις μας οι οποίες, ως αστικά κέντρα έχουν αυξητική τάση, κ.α. απαιτούν άμεση κατανόηση του Περιβαλλοντικού προβλήματος, των επιπτώσεων, και της αντιμετώπισής του.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος για την προστασία του Ρέματος «το Βουλομένο» (υπό σύσταση) διοργανώνει ανοικτή συζήτηση για θέματα που άπτονται της Οικολογίας, ευελπιστώντας την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος στην περιοχή μας η οποία –κυρίως αγροτική–έρχεται αντιμέτωπη με τις καινούργιες συνθήκες του κλίματος που αλλάζει.

Προσκεκλημένοι ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής του «Κόσμου» Πέτρος ΚΟΚΚΑΛΗΣ και η διακεκριμένη αρχιτέκτων και Αιγιώτισσα Νατάσα ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, θα μιλήσουν για τις αποφάσεις που αφορούν όλους μας και που λαμβάνονται κατά 85% στο Ευρωκοινοβούλιο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία περιοχή σαν την δική μας, η οποία εκτός από τις κλιματικές διακυμάνσεις (ξηρασίες, πρόσφατη μείωση βροχοπτώσεων των τελευταίων ετών…κ.λπ.), αντιμετωπίζει και άλλες πιέσεις που την καθιστούν λιγότερο «ανθεκτική» στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τα σεισμικά φαινόμενα, οι ενδεχόμενες πλημμύρες, τα χρόνια προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων ή ακόμα οι επιπτώσεις των Α.Π.Ε. σε «κλειστό περιβάλλον» στις αμπελουργικές καλλιέργειες (ενδεχόμενη αφαίρεση υδατότητας από την ατμόσφαιρα

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, 31η-5-2024, στις 12:30 στον «Ορέστη» στην παραλία του Αη-Νικολάκη στο Αίγιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr