background img
banner
banner

Παράταση της αγωνίας για το Τέλος Ταφής

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου  η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Αιγιαλείας με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του αυξημένου από 1-1-2024 τέλους ταφής απορριμμάτων. Όπως ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι δήμοι, εν αναμονή της δίκης, θα προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης, έως την έκδοση της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως είναι γνωστό η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει από τις αρχές του έτους σε μηνιαία παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση στους ΟΤΑ (ΚΑΠ) για την αποπληρωμή οφειλών που έχουν χρεωθεί αναδρομικά, για τα έτη 2022 και 2023. Η ΚΕΔΕ  θεωρεί την παρακράτηση αντισυνταγματική και άδικη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΚΕΔΕ στον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, εδώ και τρεις περίπου μήνες, τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν μπήκαν καν στον κόπο να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Σ.τ.Ε., παρότι πρόκειται για υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος ζήτημα, γεγονός που δείχνει όχι μόνο απαξιωτική αλλά και… περίεργη  αντιμετώπιση των δήμων που, μήνα με το μήνα, βλέπουν τις ΚΑΠ να ψαλιδίζονται…

Εν αναμονή της εκδίκασης της κοινής προσφυγής με δήμους της Αχαΐας στο Σ.τ.Ε. κατά της παρακράτησης του τέλους ταφής, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε και σε δέσμευση επιπλέον ποσού 164 χιλ. ευρώ, από τον Προϋπολογισμού του δήμου, προκειμένου να καταβληθούν τρέχουσες οφειλές για το τέλος ταφής, μέσα στο 2024.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr