background img
banner
banner

Σημαντική διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Αιγίου

ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Την 1η θέση, στην κατηγορία Άρθρο 15-18 ετών, στον Εθνικό Διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον 2024» με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), έλαβε το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Το βραβευμένο άρθρο, με τίτλο “Ανακαλύπτοντας την Αλυκή”, που αφορά στη βιοποικιλότητα του υγροβιότοπου της Αλυκής, έγραψε ο μαθητής της Β’ Λυκείου, Δημήτρης (Άκης) Δημητρόπουλος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, που συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών, Παρασκευή Μελισή. Πρόκειται για έναν ετήσιο μαθητικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου. Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν κυρίως στη μορφή, τη δομή και την ποιότητα της συμμετοχής, στο αν εστιάζουν σε ένα τοπικό περιβαλλοντικό θέμα, στην έρευνα και τη διάχυση της πληροφορίας στην τοπική κοινωνία.

Προώθηση και σε διεθνή διαγωνισμό

Οι διακριθείσες συμμετοχές προωθήθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Young Reporters for the Environment – YRE, τα αποτελέσματα από τον οποίο θα ανακοινωθούν γύρω στα τέλη Ιουνίου. Το 2ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει και με δύο επιπλέον συνεργασίες: Η μια είναι Φωτοϊστορία, αποτέλεσμα συνεργασίας σε πρόγραμμα Erasmus+ του 2ο ΓΕΛ Αιγίου με το Institut de Maçanet de la Selva της Ισπανίας, και αφορά στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία, στεγαζόμενα σε προκατασκευασμένα κτίρια ως «προσωρινη» λύση.

Πολύ- συμμετοχή σε συνεργασία με άλλα δύο σχολεία

Η δεύτερη πολυ-συμμετοχή αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Γυμνάσιο Καμαρών, το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων και 2ο ΓΕΛ Αιγίου, μαθητές-εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην Ερευνητική Εκπαιδευτική Αποστολή που διοργανώθηκε στην περιοχή Góis της Πορτογαλίας, 1-6 Απριλίου 2024. Εκεί οι μαθητές συνεργάστηκαν με σχολεία της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας. Το 2ο ΓΕΛ Αιγίου εκπροσώπησε επάξια ο βραβευμένος μαθητής, Άκης Δημητρόπουλος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Εδώ μπορεί κάποιος να δει τα αντίστοιχα άρθρα και φωτορεπορτάζ και να ψηφίσει, πατώντας το enjoy όσες φορές επιθυμεί: Άρθρο, 15-18 ετών Exploring Alyki-en Ανακαλύπτοντας την Αλυκή-el Φωτοϊστορία – Διεθνής Συνεργασία (Ισπανία – Ελλάδα) BIOCLIMATIC SCHOOL BUILDINGS FOR ALL Άρθρα/Φωτοϊστορίες – Διεθνής Συνεργασία (Ελλάδα – Σλοβενία – Πορτογαλία) INTERNATIONAL COLLABORATION.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr