background img
banner
banner

Στον Λόγγο η δράση μνήμης για την Άλωση

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως την 29η Μαΐου 1453, διοργανώνει και εφέτος το Μουσείο Ιστορίας Λαογραφίας Λόγγου «ΜΙΛΛ», υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας – (Αντιδημαρχία Δ. Σχέσεων, Επικοινωνίας, Εθιμοτυπίας, Εκδηλώσεων) και σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 7.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου  Αγ. Δημητρίου Λόγγου και στον προαύλιο χώρο του. Εντός του Ναού θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους μάρτυρες της Αλώσεως και στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο του Ι. Ναού.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: Επίκαιρη ομιλία από τον Κωνσταντίνο Κουβαρά, υποψήφιο διδάκτορα Βυζαντινής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και η συμμετοχή τμήματος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου» με ύμνους και τραγούδια από την Μ. Ασία και τις αλύτρωτες Πατρίδες. Συμμετέχουν επίσης ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρώνκαι Περιχώρωνμε παρουσίαση χορών και ύμνων  και η Στέγη πολιτισμού Καλαβρύτων και φίλων Πάτρας «Αγ. Λαύρα».

Χορηγοί της εκδήλωσης, είναι: Δήμος Αιγιάλειας, Ξενοδοχείο Long Beach Resort, Toyota Aigio Panagopoulos, Γραφείο τελετών «Ο Άγγελος» του Πανουργιά Θεοφάνη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Εντός του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Λόγγου, Επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές και μάρτυρες της Αλώσεως. Στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Εκδήλωση Μνήμης η οποία θα περιλαμβάνει: 1.Κατάθεση στεφάνων. 2. «29 Μαΐου 1453» , ποίημα, απαγγελία από την κα Μάγδα Γεωργακοπούλου, συντ/χο εκπ/κό. 3.Ύμνος από την χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής «Φίλιππος Οικονόμου». 4. «Το Μοιρολόι στη Βασιλεύουσα», απαγγελία  από τη Μ. Κυριακοπούλου, εκπαιδευτικό. 5. Πρόλογος. 6. Επίκαιρη ομιλία από τον  κ . Κων/νο Κουβαρά, υποψήφιο διδάκτορα Βυζαντινής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. 7.Τραγούδια από τη Μ. Ασία και τις αλύτρωτες Πατρίδες από τη Χορωδία  του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής «Φίλιππος Οικονόμου». 8. Πρόγραμμα Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων. 9. Παρουσίαση της βιογραφίας των: -καθηγητή Ν. Βασιλόπουλου και -ιατρού Βασιλείου Διαμαντόπουλου από τον Γ. Γεωργόπουλο καθηγητή Φιλόλογο. 10. Πρόγραμμα Συλλόγου Στέγης Καλαβρύτων. 11. Επίλογος. 12. Χαιρετισμοί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr