background img
banner
banner

4ο Brevet Αιγίου: Όταν το πολύ καλό γίνεται ακόμα καλύτερο

ME MEΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 4ο BREVET “ΒΟΣΤΙΤΣΑ – ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ”

Σάββατο πρωί 25 Μαϊου και ώρα 07.20, στην είσοδο του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, ένα μικρό τραπεζάκι στήνεται από τους διοργανωτές-Greek Randonneurs προκειμένου να παραδοθούν οι κάρτες συμμετοχής μαζί με το Road Book στους ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος στο διακοσάρι Brevet της πόλης του Αιγίου. Ανάμεσα τους και πέντε ποδηλάτες που εκπροσώπησαν την χώρα μας στο Brevet των 1.200 km της Γαλλίας, που έγινε τον Αύγουστο του 2023 στο Παρίσι. Δύο λόγια για το καλωσόρισμα και για την διαδρομή από τον Αιγιώτη ποδηλάτη υπέρ αποστάσεων, μέλος της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας και εμπνευστή των Brevets Αιγίου και Ανατολικής Αιγιαλείας Τσολάκη Λοΐζο και λίγα λεπτά αργότερα στις 8.00 ακριβώς δίδεται η εκκίνηση του αγώνα. Ενός αγώνα μη ανταγωνιστικού που όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι νικητές.

Μιλώντας στην “Π” ο Λοΐζος Τσολάκης τόνισε: “Εβδομήντα περίπου Brevets διοργανώνονται ετησίως σε διάφορες πόλεις της χώρας με στόχο την τουριστική τους προβολή μέσω του ποδηλατικού τουρισμού. Δύο στην Αιγιάλεια. Το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας είναι μοναδικό. Η ποδηλατική διαδρομή των 200 km του Brevet της πόλης μας είναι μία από τις πιο εκλεκτικές ορεινές διαδρομές της χώρας. Ναι έχει πόνο γιατί έχει πολλά υψομετρικά. Σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο.

Όμως αξίζει. Γιατί αυτό είναι το Randonneuring. Να απολαμβάνεις το ταξίδι με τον τρόπο που αγαπάς αλλά και να προσπαθείς πραγματικά να τερματίσεις. Και όλα αυτά τα πολύωρα μαγικά ταξίδια ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καλύτερη και κυρίως ανέξοδη διαφήμιση του τόπου μας προς την ποδηλατική κοινότητα είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού. Η διοργάνωση ενός Brevet δεν είναι κάτι το απλό. Η ασφάλεια, η χάραξη της διαδρομής και η φιλοξενία είναι αυτά που καθορίζουν την έκβαση μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Το Brevet Αιγίου από το 2021 κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία και το γεγονός αυτό οφείλεται σε όλους όσοι αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή, φέρνοντας κάτι το νέο σε αυτή την πόλη που μαραζώνει οικονομικά χρόνο με τον χρόνο.

Οι τεράστιες δυνατότητες του αθλητισμού οποιασδήποτε μορφής εάν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου. Τέλος, θα ήθελα να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας.” ΚΡΙΝΟΣ-Ι.Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, CAVINO Α.Ε, Ο ΚΟΜΗΣ Α.Ε, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΜΥΓΑ Ε.Π.Ε, Το Μανάβικο του Μανιώτη Θέμη, Το Αρτοποιείο Τηλιγάδη και το Χίλιες και μια γεύσεις-Σταυρίδης Γιώργος”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr