background img
banner
banner

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θα κάνουμε το τρία στα τρία, θα πετύχουμε το τρίποντο των μεγάλων εκλογικών επιτυχιών»

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Βέβαιος για το… τρία στα τρία των εκλογικών αναμετρήσεων, εμφανίστηκε από το Αίγιο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας επίσκεψη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου και ομιλία στο εκλογικό κέντρο του κόμματος, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν μέλη και φίλοι του κόμματος, ήταν ιδιαιτέρως θερμή, με τον πρωθυπουργό να κάνει πολλές αναφορές στην αναγκαιότητα να συμμετάσχουν οι Νεοδημοκράτες στις ευρωεκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, στο τι έχει επιτύχει ως τώρα με τη «φωνή» της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στο πού στοχεύει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφθασε λίγο πριν τις 12.00 και επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, εκεί όπου τον υποδέχθηκε εξωτερικά του ναού και τον οδήγησε εντός, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, π. Ιωακείμ Βενιανάκης. Αφού άναψε κερί και προσκύνησε, στη συνέχεια εξήλθε, με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, να τον αποθεώνει. Κατευθύνθηκε δε με μεγάλη… δυσκολία (δεδομένου ότι όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του) στο εκλογικό κέντρο. Μπαίνοντας μέσα στον εμβληματικό πλέον χώρο για τη Ν.Δ., εκ μέρους της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας, από την αντιπρόεδρο Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη, του δόθηκε ως δώρο, μία μπλούζα με το σήμα της ΝΔ, για να τη… συνδυάσει με τα παπούτσια με τα χαρακτηριστικά του κόμματος, που του έχει δωρίσει φίλος της ΝΔ.

Στη συνέχεια εξήλθε στην εξέδρα που είχε στηθεί, εκεί όπου τον περίμεναν η Αχαιή υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, πολιτευτές του κόμματος αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς και άλλοι που έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Ανδρέας Κουνάβης αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αρίστος Τηλιγάδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καραΐσκος και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, πρόεδροι κοινοτήτων της Αιγιάλειας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ανδρέας Οικονόμου. Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό και ένα υπόμνημα εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας.

Σύγκριση του πριν με το σήμερα από τους Β. Σταθακάρο και Ν. Φαρμάκη

Τον πρωθυπουργό δεν θα μπορούσε να μην προλογίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, ο οποίος τόνισε: ΄΄Είμαι βέβαιος ότι την πόλη μας, θα την επισκεφτείτε πολλές φορές ακόμα ως πρωθυπουργός. Η ιστορική Βοστίτσα στέλνει μήνυμα ενότητας σήμερα σε όλη την Ελλάδα και λέει «ναι στη σταθερότητα», δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέμε «όχι στα πολιτικά πειράματα» τύπου 2015 και λέμε όχι στην αστάθεια΄΄. Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, είπε: ΄΄Ηγείστε της μοναδικής δημοκρατικής παράταξης που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη του αύριο. Μιας προσπάθειας που δημιουργεί στον πολίτη ασφάλεια και κοινωνική συνέπεια. Τέτοιες μέρες ήταν που κάποτε, “έπεσαν” οι υπογραφές για την ένταξή μας στη μεγάλη αγκαλιά της Ευρώπης. Πέριξ του δρόμου του Ζαππείου, την ώρα που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε την υπογραφή του, κάποιοι έκαναν… διαδηλώσεις και έκαιγαν δρόμους. Εάν τότε επικρατούσε το σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, μπορεί να αναλογιστεί κανείς που θα ήμασταν σήμερα;΄΄. Ο κ. Σταθακάρος επισήμανε τα μεγάλα έργα και τα σοβαρά επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ως πρώτο και σημαντικότερο επίτευγμα τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, μιας χώρας που όπως είπε, είναι “το φυσικό σύνορο της Ευρώπης” εκθειάζοντας και εξυψώνοντας τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη και την πολιτική σταθερότητα αλλά και την εξέλιξη, που διανύει ο τόπος.

΄΄Είμαστε υπερήφανοι ως Νεοδημοκράτες που σας έχουμε αρχηγό, πρόεδρο και πρωθυπουργό. Καλή επιτυχία στο μεγάλο σας έργο και το απόλυτο μήνυμα της σημερινής μας συνάντησης στο Αίγιο, ας είναι ένα και μόνο: Η νίκη στις ευρωεκλογές θα είναι δική μας΄΄, τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσόρισε τον πρωθυπουργό στο Αίγιο, λέγοντας: ΄΄Σας υποδέχομαι με τις ίδιες σκέψεις ότι κάθε φορά που έρχεστε στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε πού ήμασταν και πού είμαστε σήμερα, τι είχαμε και τι απολαμβάνουμε. Έχουμε πολλά να πούμε, έχουν γίνει πολλά και γίνονται αλλά και ακόμα περισσότερα, έχουμε όμως και όσα πρόκειται να συμβούν. Η συνολική εικόνα του κράτους πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για τον κόσμο, για το πού θα δώσει την ψήφο του. Ο λαός μπροστά στην κάλπη αυτό πρέπει να το αναλογιστεί. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος και θέλει τον δρόμο να ακολουθήσει την προοπτική της προσήλωσης, τον δρόμο της σταθερότητας και της επιτυχίας΄΄.

΄΄Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση γιατί βλέπουμε όλοι, πόσο βοηθά τη χώρα αυτή η εικόνα της σταθερότητας. Όσα γίνονται γύρω μας, από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δήμους, μέχρι τις Περιφέρειες και το κεντρικό κράτος, αρχίζουν και τελειώνουν από αυτό που ονομάζεται Ευρώπη. Αν κάτι πρέπει να συνεχιστεί οπωσδήποτε σε αυτό τον τόπο, είναι η συνοχή. Είναι η πορεία μπροστά και μόνο εκεί πρέπει να μπορούμε να πάμε. Και αυτό θα κάνουμε στις επερχόμενες εκλογές΄΄, κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Ευχαρίστησε την Αιγιάλεια γιατί μαζί κέρδισαν το… στοίχημα του ’23, κάνοντας την Αχαΐα «γαλάζια»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» όχι μόνο στους Αιγιαλείς αλλά και σε όλους τους Αχαιούς γιατί, όπως είπε, ΄΄όταν σας είχα επισκεφθεί πριν τις εκλογές του 2023 είχαμε βάλει μαζί όλοι ένα στοίχημα το οποίο σε κάποιους έμοιαζε άπιαστο όνειρο, να κάνουμε την Αχαΐα γαλάζια. Το πετύχαμε για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά κι αυτό το οφείλουμε σε σας, αν και σήμερα δεν είναι το γαλάζιο το χρώμα που κυριαρχεί στην χώρα, είναι το κόκκινο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μόνο για σήμερα από αύριο θα επιστρέψουμε πάλι στα γαλάζια. Χαίρομαι ως φίλαθλος, ως Έλληνας αλλά και ως πρωθυπουργός γιατί καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση με αρτιότητα και επαγγελματισμό αυτή είναι η Ελλάδα η οποία θέλουμε. Η ευρωπαϊκή Ελλάδα που θέλουμε είναι αυτή που είδαμε χθες σε όλες τις εκφάνσεις της, κι αυτή πρέπει να βρει πρόσθετη στήριξη από τους πολίτες στις κάλπες της 9 Ιουνίου΄΄.

Συνεχίζοντας… αθλητικά, ο πρωθυπουργός τόνισε: ΄΄Θα κάνουμε το τρία στα τρία, θα πετύχουμε το τρίποντο των μεγάλων εκλογικών επιτυχιών και θα συνεχίσουμε στον δρόμο που ανοίξαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023. Αυτή τη φορά όμως για έναν ακόμη πρόσθετο λόγο διότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο την επόμενη πενταετία κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία την οποία διανύουμε ως Ευρώπη ως ανατολική Μεσόγειος. Το 2024 τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα γεωπολιτικά από ό,τι ήταν το 2019. Η Ελλάδα όμως έχει προοδεύσει, πρέπει να αναλογιζόμαστε από πού ξεκινήσαμε, πού είμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Κι εμείς δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω. Το 2024 βρίσκει την Ελλάδα στα μέσα μίας διαδρομής η οποία θα οδηγήσει στην πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και αυτό ήταν το στοίχημα των δύο εθνικών εκλογών και αυτό είναι και το σύνθημα των ευρωεκλογών΄΄.

Ζήτησε ισχυρή εντολή για να συνεχίσει το έργο του

Μιλώντας για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, επισήμανε: ΄΄Αναλογιστείτε μόνο πόσες σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στην Ευρώπη που επηρέασαν τις ζωές όλων μας την τελευταία πενταετία. Από το Ταμείο Ανάκαμψης φέραμε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια € τα οποία επενδύονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε ψηφιακές υποδομές σε οδικές υποδομές σε παρεμβάσεις στα νοσοκομεία τα σχολεία σε δράσεις δημόσιας υγείας. Όλα αυτά τα κατάφερε η χώρα επειδή η φωνή της ήταν ξεκάθαρη στην Ευρώπη. Εμείς ήμασταν αυτοί που υποχρέωσαν την Ευρώπη να κάνει μία μεγάλη στροφή στην μεταναστευτική της πολιτική. Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης. Παλέψαμε για ευρωπαϊκές πολιτικές και διεκδικήσαμε πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Συνοχής για να μπορούν οι Περιφέρειες να έχουν παραπάνω πόρους για να υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερα προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσετε στην κάλπη της 9 Ιουνίου. Είναι σημαντικό να εξακολουθούμε να στηρίζουμε την εθνική άμυνα, τους αγρότες μας, την πράσινη μετάβαση. Είναι σημαντικό να έχουμε την Ευρώπη στο πλευρό μας για να έχουμε και μία ευρωπαϊκή δημογραφική πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια και όχι στα λόγια, με το επίδομα γέννησης, με το επίδομα μητρότητας που επεκτείνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες. Αυτές οι πολιτικές κάνουν τη διαφορά΄΄.

Προέτρεψε από τους Νεοδημοκράτες να μην εφησυχάζουν

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να είναι σε επαγρύπνηση, σημειώνοντας: ΄΄Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να μην αντιμετωπίσετε τις κάλπες αυτές με αδιαφορία γιατί γνωρίζω ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι συνδεδεμένες με εθνικές κάλπες και αυτοδιοικητικές εκλογές και κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό το τι θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος, διότι ως Νέα Δημοκρατία χρειαζόμαστε αυτή τη δύναμη και τη συσπείρωση της παράταξης μας. Απευθύνομαι πρωτίστως σε ανθρώπους που μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν την κάλπη αυτή με αδιαφορία όμως είναι πολύ σημαντικό όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω «ναι, είμαι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη». Διότι αυτή την δύναμη την αξιοποιώ για να διαπραγματευτώ προς όφελος των Ελλήνων γι’ αυτό η συμμετοχή σας είναι τόσο σημαντική΄΄.

«Βέλη» προς την αντιπολίτευση με αναφορές στο… «περιτύλιγμα»

Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που έδωσε και το εργαλείο της επιστολικής ψήφου το οποίο δεν στήριξαν τα άλλα κόμματα, λέγοντας: ΄΄Ήμασταν μόνοι μας και σε αυτή την θεσμική μεταρρύθμιση. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα του gov.gr, η Ελλάδα των προληπτικών εξετάσεων, η Ελλάδα που δημιουργεί περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, υψηλότερους μισθούς. Που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στις πολυεθνικές. Έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής και μας ασκήθηκε κριτική από την αντιπολίτευση και εγώ τους ρωτάω «γιατί εσείς από πότε ως αριστεροί είσαστε με τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια και όχι με τους πολίτες;». Εμείς θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στις πολυεθνικές ώστε να μην πωλούν τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές στιγμές στη Γερμανία και στην Ελλάδα επειδή είναι μικρότερη αγορά. Όλες αυτές είναι παρεμβάσεις με αποτύπωμα και θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη. Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για τις ευρωπαϊκές εκλογές θα κάναμε έναν διάλογο. Όμως έρχονται και τάζουν 45 δισεκατομμύρια € στην τετραετία για να θεραπεύσουν δήθεν κάθε παθογένεια της χώρας και της οικονομίας. Και το κάνουν γνωρίζοντας ότι μία τέτοια πολιτική θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια πίσω στο 2015΄΄. ΄΄Δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της χρεοκοπίας είναι σημαντικό να στείλουμε αυτό το μήνυμα για όλους αυτούς που μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα σύγχρονο και μοντέρνο περιτύλιγμα, ουσιαστικά όμως αντιπροσωπεύουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές της χρεοκοπίας. Δεν υπάρχουν ούτε χρήματα που πέφτουν από τον ουρανό ούτε εύκολες λύσεις. Η χώρα έχει μπει σε μία τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας θα την προστατεύσουμε. Αυτό μας υποχρεώνει ενίοτε να λέμε και όχι σε αιτήματα. Δεν εκλέχθηκα για να σας λέω πάντα ναι, αλλά για να σας λέω την αλήθεια και οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι, σας κοιτάζω στα μάτια και να σας λέω «αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν το αντέχει χώρα». Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι γιατί σε κάθε επίσκεψή μου ειδικά στην Αχαΐα κάθε φορά ενισχύεται΄΄.

Μήνυμα για συσπείρωση της εκλογικής βάσης

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Είναι σημαντικό αυτές τις οκτώ μέρες που έμειναν να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση συσπείρωσης της εκλογικής μας βάσης, Να μιλήσουμε για τη σημασία των ευρωεκλογών, να μην τις αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία και να μην θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα είναι προεξοφλημένο. Στις 9 Ιουνίου η κάλπη είναι άδεια. Κάθε εκλογή ξεκινάει από το μηδέν. Το προηγούμενο αποτέλεσμα δεν προσμετράται σε αυτή την εκλογή. Πρέπει λοιπόν το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η κάλπη να γεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια και είμαι σίγουρος ότι εδώ στο Αίγιο, στην Αιγιάλεια, στην Αχαΐα θα είμαστε πάλι πρώτοι και με μεγάλη διαφορά σας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr