background img
banner
banner

Άφησε υποσχέσεις να γίνει θεσμός η εκδήλωση «Αθανάσιος Καρφής» | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ»

Ένα τουρνουά εμπνευσμένο από την περιοχή του Ελαιώνα και αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο «Σήμαντρον».

Παρουσία αρκετού κόσμου σε μια παρθενική εκδήλωση που συμμετείχαν τέσσερις ομάδες. Η ΑΕ Καλαβρύτων με γκολ του Γιάννη Μενύχτα επικράτησε 1-0 στον τελικό της Δόξας Ελαιώνα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Συμμετείχαν επίσης οι ομάδες ΠΑΛΕΜΟΤ και Αστυνομίας, που είχαν γνωρίσει την ήττα στα πρώτα παιχνίδια από Καλάβρυτα και Δόξα αντίστοιχα.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση όπως ξεκίνησε, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε παρουσίασε η Μαρία Αργυροπούλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ελαιώνα. Μοίρασε ευχαριστίες σε όλους συμπληρώνοντας και τον πρώην πρόεδρο της Δόξας Ελαιώνα Γιάννη Θεοδωρόπουλο, τον Μάνθο Σπετσαρία που κάλυπτε φωτογραφικά το ρεπορτάζ, αλλά και τον γιατρό του αγώνα Φάνη Καφούσια.

Αναφερόμενη στον σπουδαίο αυτό άνθρωπο (Αθανάσιο Καρφή) που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έδωσε τον λόγο στον φιλόλογο καθηγητή Σωτήρη Γιαννόπουλο, με τον οποίο ο τιμώμενος Θανάσης Καρφής είχε ιδιαίτερη φιλική σχέση.

Σωτήρης Γιαννόπουλος: «Τιμούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο»

Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος (δάσκαλος) όπως προσφωνείται από πολλούς φανερά συγκινημένος είπε:

«Συγχαρητήρια γι’ αυτή την εκδήλωση που έχει τιμώμενο πρόσωπο έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ο Θανάσης Καρφής ήταν μέσα σε όλες τις δράσεις της περιοχής μας, παρόν και παντού σε κάθε εκδήλωση. Τον ήξεραν όλοι περισσότερο «πρόεδρο» παράμε το όνομά του.

Σαν αδελφικός φίλος θα πω ότι ήταν μεγάλη προσωπικότητα, γενναιόδωρος, άριστος οικογενειάρχης, παροιμιακός χιουμορίστας, αυτοσαρκαστικός, αξιαγάπητος αφού ποτέ δεν είχε συγκρουστεί με κανέναν μας.

Θανάση μας λείπεις αλλά να ξέρεις ότι είσαι παρόν στις συζητήσεις μας.»

Τάκης Βαρβιτσιώτης: «Αιγιάλεια και Καλάβρυτα είμαστε ένα και μαζί στη συμμετοχή παρόμοιων εκδηλώσεων»

Η Μαρία Αργυροπούλου έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού των Καλαβρύτων Τάκη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παράλληλα εκτελεί χρέη προπονητή στην ομάδα παλαιμάχων και αφού απεύθυνε με σεβασμό τον χαιρετισμό του είπε:

«Είμαστε εδώ να τιμήσουμε έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, αφού σύμφωνα με τη δική μου γνώμη, Αιγιάλεια και Καλάβρυτα είμαστε ένα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την όμορφη αυτή σκέψη που είχαν, εμείς σαν νεοσύστατη ομάδα θέλουμε να είμαστε δίπλα και να τιμούμε τέτοιες εκδηλώσεις. Εύχομαι να έχουμε υγεία και ευκαιρία να συμμετέχουμε σε παρόμοιες κοινωνικές  αθλητικές συναντήσεις.»

Αθανάσιος Δημόπουλος: «Αξίζει σ’ αυτόν τον άνθρωπο ένας μικρός φόρος τιμής»

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αθανάσιος Δημόπουλος, έχοντας καλυφτεί από τους προλαλήσαντες για τον άνθρωπο Θανάση Καρφή πρόσθεσε: «Εκτός από την προσφορά του στην ομάδα, ήταν πάντα ένας ξεχωριστός και αγαπητός σε όλους. Αξίζει να του προσφέρουμε αυτή την εκδήλωση, ως ένα μικρό φόρο τιμής.»

Μάκης Λελούδας: «Αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός με πολλά τουρνουά αφιερωμένα στον αγαπημένο μας φίλο»

Έχοντας πρωτοστατήσει στην ιδέα της εκδήλωσης και τιμής στον Θανάση Καρφή, ο Μάκης Λελούδας όταν προσκλήθηκε να πάρει τον λόγο συμπλήρωσε:

«Ευχαριστούμε για την παρουσία σας, ευελπιστούμε αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός, με πολλά τουρνουά αφιερωμένα στον αξέχαστο φίλο μας που αγαπήσαμε και μας αγάπησε πολύ.

Πρέπει να κάνουμε πράγματα για ανθρώπους που έχουν φύγει από κοντά μας, να τους θυμόμαστε, χαράζοντας τον δρόμο που μας είχαν δείξει με τις κοινωνικές και ηθικές αξίες τους.»

Ματούλα Καρφή: «Μεγάλη τιμή για μας η θύμησή σας στον σύζυγό μου ύστερα από τόσα χρόνια»

Προσπαθώντας να ξεπεράσει την συγκίνησή της και τα έντονα συναισθήματα από την αφιερωμένη στον εκλιπόντα σύζυγό της η Ματούλα Καρφή, παρέλαβε την πλακέτα από τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Θανάση Καρφή, προφέροντας με κόπο τις κουβέντες: «Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω όλους, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, σε γνωστούς και αγνώστους σε μένα που έχουν έρθει από μακριά. Πολύ μεγάλη η τιμή για μας, που τον θυμόσαστε μετά από τόσα χρόνια».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr