background img
banner
banner

Έγκριση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ

ΠΟΣΟ 2.331.200 ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ – ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τον… δρόμο της φαίνεται πως παίρνει ξανά η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, έργο για το οποίο είχε εγκριθεί χρηματοδότηση, απεντάχθηκε και πλέον εντάσσεται εκ νέου στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Το ποσό χρηματοδότησης είναι 2.331.200 €.

Η Δημοτική Επιτροπή Αιγιαλείας αποδέχθηκε την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

Η ένταξη του έργου έγινε µέσω της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ιαχείρισης του Προγράµµατος «∆υτική Ελλάδα» της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας.

Το έργο που εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιµετώπιση και προσαρµογή στην κλιµατική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονοµίας στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας».

Συµπεριλαµβάνει παρεµβάσεις για την εφαρµογή συστήµατος εξωτερικής θερµοµόνωσης τοιχοποιίας, θερµοµόνωσης της στέγης, αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, ενεργειακή αναβάθµιση του συστήµατος θέρµανσης και φωτισµού και εγκατάσταση συστηµάτων φωτοβολταϊκών. Η µελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ∆ήµου Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο δηµοπρατήθηκε το 2022, υποβλήθηκε προσφορά µε µικρή έκπτωση, ορίστηκε ανάδοχος αλλά τελικά δεν προχώρησε καθώς στο μεταξύ υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις ως προς τις τιμές. Στην παρούσα φάση, το κτίριο δεν έχει µόνωση, διαθέτει κουφώµατα παλαιού τύπου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας τα οποία είναι φθαρµένα και έχουν σηµαντικές απώλειες θέρµανσης τον χειµώνα.

Την ένταξη του ΕΠΑΛ σε πρόγραµµα – «γέφυρα» καθώς το προηγούµενο ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει κλείσει την πόρτα του οριστικά, διεκδικούσε ο δήμος Αιγιαλείας, με θετικά τελικά αποτελέσματα.

Θα ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για τα υλικά οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί

΄΄Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος είναι ένα από τα έργα που λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών δεν κατέστη εφικτό να προχωρήσει.
Όπως είχαμε ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, το έργο απεντάχθηκε ελλείψει ενδιαφέροντος ωστόσο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει «γέφυρα» σε άλλο πρόγραμμα, όπερ και εγένετο΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.

Παράλληλα, επισήμανε: ΄΄Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τη Διαχειριστική Προγραμμάτων σχετικά με τον τρόπο που θα δημοπρατήσουμε το έργο, ενώ θα ζητήσουμε και επιπλέον χρηματοδότηση για να αυξηθούν οι προβλεπόμενες τιμές σε κάποια υλικά, ούτως ώστε να είναι τιμές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην αναγκαστούμε να μειώσουμε φυσικό αντικείμενο του έργου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr