background img
banner
banner

Έκλεισαν χρόνιες «πληγές» δρόμων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ- ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 

Σημαντικές παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία του Αιγίου περιελάμβανε το πρόγραμμα της εργολαβίας του δήμου το τελευταίο διάστημα. Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι που όχι μόνο θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις των πολιτών και θα τις καταστήσουν πιο ασφαλείς, αλλά θα αποτελέσουν και οδούς εισόδου στην πόλη καθώς και εξόδους διαφυγής.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις εντός της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου. Αυτές ήταν στην κεντρική οδό της κοινότητας Σελινούντα, στην Περιμετρική- οδό Ιωάννου Βασιλειάδη, στην οδό Ρούβαλη και στην Ρόδων στα Σταφιδάλωνα. Η παρέμβαση στη Ρούβαλη είναι καθοριστική καθώς αποτελεί είσοδο στην πόλη ενώ και η οδός στα Σταφιδάλωνα θα αποτελέσει δρόμο διαφυγής από την Αλυκόβρυση που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως μετά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αλυκής΄΄. Είναι έργα που πέρα από το ότι βελτιώνουν το οδόστρωμα, εξυπηρετούν την κυκλοφορία σε σημεία που χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο΄΄, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Έργο στα Μελίσσια

Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο των πυρόπληκτων οικισμών. ΄΄Στο πλαίσιο του έργου των πυρόπληκτων εκτελούνται εργασίες στα Μελίσσια. Πρόκειται για παρέμβαση σε ένα τοιχίο αντιστήριξης, που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες΄΄. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του προγράμματος πυροπλήκτων και χρηματοδότησης από το Π.Δ.Ε και εκτός από τα Μελίσσια περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Κουνινά, Κάτω Πτέρη και Άγιο Ανδρέα.

Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές περιοχές

Τέλος, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως ξεκινά και το έργο της αγροτικής οδοποιίας. ΄΄Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του δήμου μας που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αγροτική οδοποιία επιτρέποντας στους αγρότες να μεταβούν στα κτήματά τους΄΄, τόνισε ο κ. Χριστόπουλος. Το κόστος του έργου είναι 431.757,13€ και θα το εκτελέσει η εταιρεία ΑΚΡΟΣ. Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 420 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Παρεμβάσεις σε οκτώ σημεία

Τα τμήματα των οδών που θα τσιμεντοστρωθούν, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση σε περιοχές με γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αιγιαλείας είναι τα εξής οκτώ: 1. Τ.Κ. Διγελιωτίκων, Δ.Ε. Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 612 μ η οποία συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δίκτυο. 2. Τ.Κ. Διγελιωτίκων, Δ.Ε. Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 108 μ η οποία συνδέεται με την προηγούμενη οδό. 3. Θέση «Κορομηλέικα» Τ.Κ. Κουλούρας, Δ.Ε. Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 245 μ η οποία συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δίκτυο. 4. Θέση «Παραλία» Τ.Κ. Τέμενης, Δ.Ε. Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 117 μ η οποία συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δίκτυο. 5. Θέση «Γήπεδο» Τέμενης, Δ.Ε. Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 220 μ η οποία συνδέεται με χαλικοστρωμένο δίκτυο. 6. Θέση «Αγία Μαρίνα» Τ.Κ. Ακράτας, Δ.Ε. Ακράτας, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 1000 μ η οποία συνδέεται με χαλικοστρωμένο αγροτικό δίκτυο. 7. Θέση «Ελαιώνας» Τ.Κ. Ελαιώνα, Δ.Ε. Διακοπτού, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 450 μ η οποία συνδέεται με χαλικοστρωμένο αγροτικό δίκτυο. 8. Θέση «Γήπεδο» Τ.Κ. Ζαχλωριτίκων, Δ.Ε. Διακοπτού, Δήμου Αιγιαλείας. Μήκος Οδού 360 μ η οποία συνδέεται με χαλικοστρωμένο αγροτικό δίκτυο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr