background img
banner
banner

«Έκλεψε» την παράσταση το φεστιβάλ βουνού

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Μεγάλες πληρότητες στα καταλύματα σε όλες τις παραλιακές περιοχές της Αχαΐας αλλά και προβλήματα, στην οργάνωση της κυκλοφορίας, την τουριστική προβολή, την έλλειψη αστυνόμευσης και περιπολιών – δείγμα και της αποδυνάμωσης των τοπικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. – είναι τα χαρακτηριστικά του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η Αιγιαλεία που δέχθηκε μεγάλο κύμα επισκεπτών κυρίως από την Αθήνα για το τριήμερο, σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματα που αφορούν σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και γιορτές.

Το «στίγμα» του τριημέρου σε όλη την Αχαΐα έδωσαν πάντως τα Καλάβρυτα με τους 16.000 επισκέπτες στα πλαίσια του τετραήμερου φεστιβάλ βουνού 2o Helmos Mountain Festival 2024 το οποίο ξεχώρισε όχι μόνο για την επισκεψιμότητα με τα κορυφαία ονόματα, καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στο χώρο του Χιονοδρομικού, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης και υποδοχής καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πλέον ετήσιο event, μετά τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Και φέτος το φεστιβάλ βουνού έκανε ένα ακόμη ρεκόρ επισκεπτών, ξεπερνώντας τους 12.000 κατασκηνωτές βουνού ενώ περί τις 3.500 ήταν οι διαμονές σε ξενοδοχεία, καταλύματα αλλά και δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης τα οποία γέμισαν.

Η κατασκευή του νέου αναβατήρα «Αχιλλέα» έδωσε φέτος την ευκαιρία στις οργανωτές να στήσουν περισσότερες σκηνές στο βουνό, στην περιοχή Βαθιά Λάκκα, καθώς η διαδρομή με τις νέες καμπίνες διαρκεί μόλις 3’ από τη βάση του Χιονοδρομικού ενώ πολλοί ήσαν αυτοί που το χρησιμοποίησαν για να ανέβουν σε υψόμετρο έως και 1.000 μ.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού στην κυριολεξία «τρίβουν τα χέρια τους» καθώς ήδη ξεκίνησε και η κατασκευή του νέου αναβατήρα στη «Στύγα» που αναμένεται να δώσει την ευκαιρία, από το 2025, για άμεση πρόσβαση στην κορυφή του Χελμού στα 1.300 μ. όπου είναι και το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος».

«Ήταν ένα μαγικό 4ήμερο βουνού, με τον πήχη να μπαίνει πιο ψηλά φέτος, σε σχέση με το 2023, τόσο σε επίπεδο επισκεψιμότητας όσο και επίπεδο οργάνωσης. Άψογη η υποδοχή, πολύ καλή οργάνωση στις μετακινήσεις ενώ αυτό που ξεχώρισε φέτος είναι ότι είχαμε και τον νέο σύγχρονο αναβατήρα “Αχιλλέα” ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες άτομα να ανεβοκατέβαιναν στην Βαθιά Λάκκα όπου είχαν στηθεί αρκετές σκηνές, προς το χώρο όπου είχαμε events και τις συναυλίες.

Χιλιάδες νέοι βρέθηκαν στη φύση, διασκέδασαν και απόλαυσαν πολλές εναλλακτικές επιλογές στο βουνό, εκτός χειμερινής σεζόν. Θα έλεγα μάλιστα ότι με τη λειτουργία του ανακαινισμένου ‘Αχιλλέα’, για πρώτη φορά τα Καλάβρυτα διαφήμισαν την χειμερινή σεζόν μέσα στο κατακαλόκαιρο καθώς, μέχρι σήμερα, ίσχυε κατά βάση το αντίθετο!

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου και οι επαγγελματίες σχεδιάζουμε πλέον το τουριστικό προϊόν μιας νέας εποχής, επιμολύνουμε σταδιακά τη σεζόν εκτός χειμώνα και αναβαθμίζουμε υο επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης, εστιάζοντας στο Χιονοδρομικό και τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων» αναφέρει ο Τάκης Βαρβιτσιώτης, Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής για την Τουριστική Ανάπτυξη του δήμου Καλαβρύτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr