background img
banner
banner

Έφεραν στην… επιφάνεια απορρίμματα από βυθό και ακτή | ΦΩΤΟ

ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΚΑΙ «SAVE COAST»

Ο Φορέας «Save Coast» και οι «φύλακες άγγελοι» της Αλυκής που δεν είναι άλλοι από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Νικόλαος», προχώρησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου, σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική δράση, ενώ όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, καθαρίζοντας την ακτή αλλά και τον θαλάσσιο χώρο.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Αλυκής συνδιοργάνωσε με τον Φορέα Save Coast, τη δράση προστασίας διαχείρισης παράκτιας ζώνης, υποβρύχιο καθαρισμό και καθαρισμό ακτής. Το σημείο συνάντησης ήταν ο χώρος μπροστά από τον Ι.Ν.Ο.Α. πριν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην ακρή, τα μέλη του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος», με γάντια και σακούλες ξεκίνησαν το έργο καθαρισμού της παραλίας, ενώ δύτες βούτηξαν και δεν άργησαν να αρχίσουν να βγάζουν από τον πάτο της θάλασσας, σίδερα, αξεσουάρ βαρκών, παλιά ελαστικά αυτοκινήτων και απορρίμματα. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και από την Ομάδα ερασιτεχνών αυτοδυτών Πάτρας.

 

΄΄Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αναδεικνύουμε τον Μεγάλο συμβολισμό της Ημέρας, ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν και όσους στήριξαν τη δράση μας΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος. Η δράση ήταν εθελοντική και πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας. Ξεκίνησε από το ύψος του Ι.Ν.Ο.Α. και συνεχίστηκε ανατολικά, με τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων, κυρίως από τον βυθό.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ελευθεριώτης, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης και Διονύσης Λουκόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος- εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Εμπορικών Συλλόγων Αρίστος Τηλιγάδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Αιγιαλείας Πέτρος Δαδιώτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος και βέβαια ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. καθώς επίσης και ο πρόεδρος του φορέα «Save Coast» Παναγιώτης Χρονόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr