background img
banner
banner

«Αιχμές» για το πως αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΟΝΕΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ

Πέρασε μία εβδομάδα από το συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα σε Δημοτικό Σχολείο του Αιγίου για να ακολουθήσει η σύλληψη εκπαιδευτικού, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Για την επίθεση που κατήγγειλε η οικογένεια 10χρονης μαθήτριας ότι δέχθηκε από τον δάσκαλό της, έχει οριστεί δικάσιμος. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εξέδωσαν την Τρίτη 11 Ιουνίου ανακοίνωση συμπαράστασης στον συνάδελφό τους, τονίζοντας πως αρχικά δέχθηκε επίθεση από γονέα της μαθήτριας, στη συνέχεια συνελήφθη εντός του σχολείου και κατόπιν διαπομπεύτηκε…

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, αναφέρουν: «Την περασμένη εβδομάδα δάσκαλος του σχολείου μας δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από μαινόμενο γονέα μαθήτριας με πρόσχημα ή δικαιολογία ότι η κόρη του χτυπήθηκε από το δάσκαλο. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως η μητέρα της μαθήτριας υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία θεώρησε σκόπιμο να συλλάβει τον εκπαιδευτικό στο χώρο του σχολείου ενώ θα μπορούσε, εφόσον ήταν υποχρεωμένη, να κάνει τη σύλληψη εκτός σχολείου. Εντός ολίγων λεπτών η είδηση κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ. Ένα τοπικό μέσο δε, δημοσιοποίησε το σχολείο, την τάξη και εμμέσως το όνομα του δασκάλου. Σχεδόν αμέσως το γεγονός μεταφέρθηκε στα κοινωνικά δίχτυα και άρχισε να πραγματοποιείται η «δίκη». Είχαμε δηλαδή μια κανονική διαπόμπευση του συναδέλφου, τη διατάραξη της ηρεμίας και του κλίματος που είναι απαραίτητα σε χώρους εκπαίδευσης και την αναστάτωση του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου».

Σημειώνουν πως τα περιστατικά πληθαίνουν

Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα, κάνουν γνωστό πως «παρόμοια περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς εναντίον εκπαιδευτικών με διάφορες δικαιολογίες λαμβάνουν χώρα όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Ως αιτία έχουν κυρίως τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αγγίζουν όλο και περισσότερους και διαταράσσουν τη σταθερότητα της οικογένειας. Είναι εμφανές ότι όλο και πιο πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας με μέριμνα της πολιτείας. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τότε συχνά τα προβλήματα δυσλειτουργικών οικογενειών μεταφέρονται στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε τον θυμό και την επιθετικότητα γονέων και συχνά την αντισυμβατική συμπεριφορά μαθητών. Σαν δάσκαλοι είμαστε ανυπεράσπιστοι».

Ζητούν προστασία ώστε να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους

Καταλήγουν δε ως εξής: «Ζητάμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει. Το Υπουργείο Παιδείας να μην ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις εναντίον μας με πλατφόρμες καταγγελιών και άλλα τέτοια συναφή. Ζητάμε από τα όργανα διοίκησης όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά να μη σιωπούν αλλά να υπερασπίζονται τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να κάνουν με ασφάλεια και ηρεμία τη δουλειά τους στον χώρο του σχολείου. Είναι αναγκαία η ύπαρξη κλίματος αλληλοσεβασμού και κατανόησης στους χώρους της εκπαίδευσης προκειμένου να λύνονται με διάλογο και συνεργασία τα όποια προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας. Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφό μας για την επίθεση και τη διαπόμπευση που δέχτηκε».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr