background img
banner
banner

Ανασύνταξη των κομματικών επιτελείων μετά τις ευρωεκλογές

ΠΩΣ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Οι δέκατες ευρωεκλογές πέρασαν στην ιστορία, ωστόσο μαζί τους ανοίγει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτικά περίοδος για την Ελλάδα, καθώς η ευρωκάλπη έστειλε μηνύματα και στους κομματικούς σχηματισμούς της χώρας. Η Αιγιάλεια στην πλειοψηφία της απείχε από τη διαδικασία, ανέδειξε πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά με απώλειες, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Το Protionline.gr ζήτησε από τους εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων των τριών πρώτων κομμάτων, να προχωρήσουν σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Β. Σταθακάρος: «Η ΝΔ μετρά πέντε συνολικά εκλογικές νίκες το τελευταίο διάστημα»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, επισήμανε: ΄΄Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η κύρια πολιτική δύναμη του τόπου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυρίαρχος πολιτικός ηγέτης της χώρας. Αυτό, για… κάποιους που μπερδεύονται και πιστεύουν άλλα. Η κυβέρνηση μετρά πέντε συνολικά εκλογικές νίκες το τελευταίο διάστημα και το άθροισμα των δύο κομμάτων που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση των ευρωεκλογών, δεν αρκεί για να φτάσει τη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα και επιπλέον το ένα εκ των δύο πολιτικών δυνάμεων που θα παίρνουν αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κάτι που σημαίνει ότι η δύναμή της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μεγάλη και σαφώς, αυξάνεται΄΄.

΄΄Η κάλπη έβγαλε ένα μήνυμα που δεν περνά απαρατήρητο από τα κυβερνητικά στελέχη και τον πρωθυπουργό. Όσοι πολίτες δεν στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, δεν διασπάστηκαν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, απλά απείχαν. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αποχής είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και προφανώς, ο λαός με τον τρόπο του, δίνει εντολή να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Τα μηνύματα έχουν ληφθεί από τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα ο ίδιος κρατούσε σημειώσεις στα λεγόμενα ψηφοφόρων, όταν έκανε την πανελλήνια περιοδεία του. Πλέον όλες οι πληροφορίες του εκλογικού αποτελέσματος έχουν συλλεχθεί και επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένουμε μεταρρυθμίσεις και πολιτικές εξελίξεις΄΄ τόνισε ο κ. Σταθακάρος, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ένας ανασχηματισμός ή μία ριζική αλλαγή προσώπων, είναι σενάρια πολύ πιθανά.

Επιπλέον, σημείωσε: ΄΄Ο βουλευτής είναι αυτός που δεν κουνιέται ποτέ (εκτός απρόοπτου) από τη θέση του. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί όμως, κρίνονται καθημερινά και ανελλιπώς άρα είναι αναμενόμενο πολιτικό σκηνικό σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνονται ανακατατάξεις ίσως χρειαστεί να γίνει ένα μικρό φρεσκάρισμα πάντοτε χρειάζονται νέα πρόσωπα και νέες ιδέες καινούριες αντιλήψεις η κυβέρνηση χρειάζεται ανθρώπους που έχουν μεγάλη διάθεση και θέλεις να δουλέψουν σε καθημερινή βάση και αδιάκοπα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει όλα τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα από τα αποτελέσματα των εκλογών και αυτή την στιγμή, αξιολογούνται. Να είναι σίγουρος όλος ο κόσμος ότι η κυβέρνηση θα έχει πολύ ανανεωμένη εικόνα το επόμενο διάστημα και άξια, ικανά στελέχη σε όλες τις θέσεις΄΄.

Γ. Ιωαννίδης: «Προγραμματίζουμε συνέλευση για αποτίμηση του αποτελέσματος, οργανωνόμαστε εκ νέου»

΄΄Σαν μία αρχική εικόνα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι θλιβερό και όχι για εμάς αλλά για όλη την Ευρώπη, διότι η ακροδεξιά έχει ενισχυθεί παντού αυτό είναι που μας λείπει περισσότερο από όλα και πρέπει να το κοιτάξουμε΄΄, ήταν η πρώτη εκτίμηση του συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγίου Γιώργου Ιωαννίδη, ο οποίος πρόσθεσε: ΄΄Σε ό,τι αφορά τα δικά μας, εμείς σαφώς δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Είναι πολλοί οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό. Όπως γνωρίζετε και όπως έχουμε διαμαρτυρηθεί, είναι τα μέσα ενημέρωσης που πηγαίνουν κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ένα σύστημα το οποίο δεν βοηθάει. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν συνεχώς σε ζυμώσεις και διαδικασίες μέχρι πριν δύο μήνες χωρίς να υπάρχει χρόνος για να οργανώσουμε ουσιαστικά τον αγώνα όπως θα έπρεπε΄΄

΄΄Έχουμε μπροστά μας και ένα καταστατικό συνέδριο, θα κάνουμε αποτίμηση και θα οργανωθούμε ξανά στην πάλη. Αυτή τη στιγμή προγραμματίζουμε την επόμενη συνέλευσή μας, θα γίνει σε συνεννόηση με το οργανωτικό του κόμματος και θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με κάποιες διαδικασίες. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πότε θα γίνει αυτό, κατά πάσα πιθανότητα εντός των επόμενων ημερών κι εκεί θα εξετάσουμε το τι πήγε στραβά΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Γ. Γεωργόπουλος: «Είμαστε το κυρίαρχο κόμμα στο κέντρο και ταυτόχρονα γινόμαστε ο πόλος πάνω από τον οποίο θα μπορέσει να οργανωθεί η ευρύτερη κεντροαριστερά»

΄΄Αν πρέπει να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα ήταν απαραίτητο αρχικά, αυτό να γίνει στον τομέα της αποχής. Ήταν τεράστια η αποχή του κόσμου από τις κάλπες και μάλιστα, στην Αιγιάλεια το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 60%, κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει και θα πρέπει σαφώς, να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Το δεύτερο στοιχείο που αναδείχτηκε, είναι η άνοδος των ακραίων δεξιών κομμάτων, αυτό δείχνει την τάση της κοινωνίας να αμφισβητήσει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και πρωτίστως την κυβέρνηση του Μητσοτάκη΄΄ ανέφερε στο Protionline.gr ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Οι απώλειες που καταδεικνύονται είναι σαφέστατες. Από πέρυσι μέχρι τώρα η πτώση της Νέας Δημοκρατίας αγγίζει το 14%. Η αποδοκιμασία του κόσμου για την κυβερνητική πολιτική είναι ξεκάθαρη. Είμαστε το κυρίαρχο κόμμα στο κέντρο και ταυτόχρονα γινόμαστε ο πόλος πάνω από τον οποίο θα μπορέσει να οργανωθεί η ευρύτερη κεντροαριστερά, ώστε να γίνουν και οι σωστές επιλογές, οι ευρύτερες συνενώσεις. Το μήνυμα των ευρωεκλογών για εμάς είναι ότι θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και με “πόλο” το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσουμε στην ολική αλλαγή σκηνικού στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος της ΝΔ΄΄.

΄΄Τα όργανα του κόμματος μπορούν να συζητήσουν κάθε νέο ενδεχόμενο και ήδη την ερχόμενη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί μία συνεδρίαση, μία εφ’ όλης της ύλης προεπισκόπηση των ζητημάτων. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι αυτά τα θέματα που μας εμποδίζουν να αποκτήσουμε τη δυναμική που θέλαμε. Ξέρουμε τους τρόπους που πρέπει να κινηθούμε, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι ενιαίο και το επόμενο διάστημα θα γίνει κάθε είδους αποτίμηση και νέος σχεδιασμός.
Ο απόλυτος προγραμματισμός είναι το επόμενο βήμα και πολύ γρήγορα θα δείτε τα πολύ θετικά αποτελέσματα αυτών των κινήσεων΄΄, συμπλήρωσε ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr