background img
banner
banner

Αποτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας…

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ… ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ    

Υπό τους ήχους του… συναγερμού ενόψει ανακατατάξεων στην κεντροαριστερά πολυκατοικία, μετά και το κατώτερο του αναμενόμενου εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, συνεδριάζει την Τετάρτη το απόγευμα στην Πάτρα η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η παρουσία και του Αχαιού βουλευτή Ανδρέα Παναγιωτόπουλου διευρύνει το επίπεδο της συζήτησης που ήδη έχει ανοίξει και σε σχέση με ευρύτερες εκλογικές συνεργασίες που θα δώσουν αίγλη στο αφήγημα για αλλαγή πορείας στη χώρα. Μέλη της Νομαρχιακής από την Αιγιάλεια και άλλες περιοχές προσέρχονται στη συνεδρίαση διερευνητικά καθώς δεν υπάρχει ατζέντα συζήτησης, πέραν της αποτίμησης της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου.

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους της περιοχής που προτίμησαν την παραλία, δεν εισέπραξε δυσαρέσκεια από τη ΝΔ ενώ δεν είχε και τις αναμενόμενες εισροές από το ΠΑΣΟΚ. Στην Πάτρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έπιασε» τους στόχους με ποσοστό 19,62%, αρκετά μακριά βέβαια από τα ποσοστά των Ευρωεκλογών του 2019 ενώ στην Αιγιάλεια έπεσε στο 16,83%, τρεις μονάδες κάτω από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με μεγάλες απώλειες ψηφοφόρων λόγω της αποχής.

Στόχος σήμερα είναι να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, δεν αποκλείεται όμως να προκύψουν και διαφορετικά «πορίσματα». Ουσιαστικά , αν το πόρισμα δεν είναι ένα, ανοίγει η πόρτα ώστε να «εισέλθουν» στο όργανο ο γνωστές «τάσεις» οι οποίες έχουν διχάσει τα στελέχη και έχουν προκαλέσει της διάσπαση προς τη Νέα Αριστερά κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Η κριτική, όσον αφορά την περιοχή, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατάφερε να προσελκύσει την ψήφο διαμαρτυρίας, είτε των αγροτών της Αιγιαλείας, είτε τάξεων των μικρομεσαίων που αντιμετωπίζουν σοβαρή κάμψη στη δραστηριότητά τους αλλά και δέχονται ιδιαίτερη πίεση σε επίπεδο φορολογίας αλλά και χρεών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr