background img
banner
banner

Ασκήσεις ισορροπίας στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ -ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ…  

‘Σιγή ασυρμάτου’ επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ’ καθώς η πλειοψηφία των στελεχών δεν λαμβάνει θέση -ακόμη- μεταξύ των “δελφίνων” καθώς αναμένει τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στην Κεντρική Επιτροπή όπου θα κριθεί και το πότε θα μπουν οι κάλπες για τον πρόεδρο, στις τοπικές οργανώσεις.

Παρά τις πιέσεις που δεχεται, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να… πετάξει το γάντι στους αντιπάλους του στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο όπου προτίμησε να “μετρήσει” τις αντιδράσεις. Τα επόμενα 24ωρα όμως η ένταση και η κριτική στο πρόσωπό του κορυφώθηκε, δικαιώνοντας όσους του είχαν ήδη εισηγηθεί -και επιμένουν- να οδηγήσει άμεσα το κόμμα σε εκλογές, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.

Η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων να διεκδικήσει την ηγεσία θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη καθώς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε., ο κ. Δούκας απάντησε καταφατικά στο διαδικτυακό κάλεσμα του βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Χάρη, πάμε;» ήταν το ερώτημα του βουλευτή Ανατολικής Αττικής με το δήμαρχο Αθηναίων να απαντά με βεβαιότητα: “Πάμε!”

Η κίνηση του Δημάρχου για την προεδρία θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει ως στήριγμα ένα μεγάλο τμήμα υποστηρικτών του βουλευτή Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου όσο και στελέχη της τοπικής οργάνωσης που είχαν, κατά το παρελθόν, στηρίξει για την προεδρία τη Φώφη Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 ο Νίκος Ανδρουλάκης εξασφάλισε τη νίκη στις εσωκομματικές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει την πλειοψηφία σε επίπεδο νομού Αχαϊας στον α’ γύρο στις 5-12-2021 για να χάσει… κατά κράτος όμως κατά τον β΄γύρο, στις 12-12-2021 με 1.800 ψήφους διαφορά στο νομό “κάστρο” των Παπανδρέου!

Στην περίπτωση που και ο Παύλος Γερουλάνος, όπως αναμένεται, ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, στελέχη από την “πτέρυγα” των “Παπανδρεϊκών” αναμένεται να διαχωριστούν και προς αυτή την πλευρά.

Με την υποψηφιότητα του κ. Δούκα αναμένεται να συνταχθούν τελικώς πολλοί αυτοδιοικητικοί στο νομό Αχαϊας. Σε κάθε περίπτωση, δήμαρχοι αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σκιαδαρέσης, δεν αναμένεται να έχουν άμεση εμπλοκή στις διαδικασίες. Παρότι αρκετοί από αυτούς φαίνεται να ανήκουν ήδη στη “σφαίρα επιρροής” του δημάρχου Αθηναίων, θεωρείται αδύνατο να δοαρρήξουν τις σχέσεις με στελέχη και αυτοδιοικητικούς που θα βρεθούν στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται να… παραταχθεί η πλειοψηφία των μελών της Ν.Ε. Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και αυτό το “μέτωπο” δεν είναι ενιαίο καθώς, όπως και με τους δημάρχους, υπάρχουν πολλές εσωτερικές έριδες και αντιπαραθέσεις που θα κρίνουν τελικά τις ισορροπίες!

Όπως έχει γραφεί ήδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχεται πιέσεις να αποφασίσει το στήσιμο της κάλπης μέσα στον Ιούνιο ενώ ο Χάρης Δούκας επιλέγει ως μήνα διεξαγωγής των εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο.

Πιθανότητα πάντως και οι δύο να δεχθούν πιέσεις, μεθαύριο, ώστε οι κάλπες να στηθούν είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr