background img
banner
banner

Δεν έφτασαν πέντε ημέρες για να… σηκωθούν όλα τα ογκώδη απορρίμματα στο Διακοπτό

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Πέντε μέρες καθαρισμού, δηλαδή φορτίο πενήντα φορτηγών, δεν έφτασαν για να σηκωθούν όλα τα ογκώδη απορρίμματα που έχουν εναποτεθεί σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στο Διακοπτό… Η διαδικασία καθαρισμού συνεχίζεται, με τον πρόεδρο να είναι αρκετά «αιχμηρός» στην τοποθέτησή του, θέτοντας θέματα παιδείας και νοοτροπίας.

Παραθέτοντας εικόνες από το «πριν» και το «μετά», ο Σπήλιος Ρουφογάλης αναφέρεται στις προσπάθειες να παραμείνει η εικόνα του χωριού όπως με κόπο κατάφεραν, ενώ γνωστοποιεί ότι σύντομα θα γίνει και πλύσιμο των χώρων. Όπως αναφέρει, ΄΄είναι μία επίμονη προσπάθεια να μην αφήσουμε να της… περάσει της κακομαθημένης παιδείας μας΄΄.

Μάλιστα, κάνει γνωστό πως θα γίνει προσπάθεια ακόμη και για… αστυνόμευση ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Ειδικότερα, σημειώνει: ΄΄Παράλληλα με τις περιπολίες του δήμου, θα υπάρξουν και εθελοντικές περιπολίες, κάμερες και ό,τι άλλο χρειαστεί. Εκεί μας έφτασε η παιδεία μας, να καταναλώνουμε απίστευτους πόρους του δήμου (100 ευρώ ο τόνος, άτομα για διαλογή, μηχανήματα, πετρέλαια) χρήματα που θα μπορούσαν να πέσουν αλλιώς στο χωριό μας, να τα δίνουμε στη συνήθεια των κακομαθημένων. Όχι αγαπητοί μου συμπολίτες, ο δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να έρχεται να μαζεύει ό,τι εμείς πετάμε στον δρόμο. Μαζεύει ό,τι βρίσκεται εντός των κάδων. το ογκώδες που δεν χωράει στον κάδο, το παίρνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όχι, δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει όποτε εσύ του… σφυρίξεις, μαζεύει κι από άλλες περιοχές την κακομαθημένη παιδεία μας. Αν είχε να μαζέψει μόνο αυτά που έχει συνεννοηθεί με τον πολίτη, θα ερχόταν άμεσα. Αλλά ο πολίτης ζητάει να του πάρει ο δήμος όλα τα μπάζα που βγάζει από την ανακαίνιση, καθώς και όλα τα κλαριά που βγάζει από το χωράφι του και αφού ο δήμος του λέει ότι είναι δική του υποχρέωση, τα αφήνει όπου βρει. Όχι, δεν μπορεί να τα αφήσεις όπου βρεις. Όχι, ακόμα κι αν χρειαστεί να τα έχεις στο σπίτι σου δύο μήνες. Ο κάθε δήμος έχει τις δικές του δυνατότητες΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Αυτή η κατάσταση μας έχει φτάσει στα όριά μας, οπότε και τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα. Μετά ζητήστε τον λόγο γιατί σας εκθέσαμε. Ένα ευχαριστώ στη Χαρά, για την αποτελεσματικότητα στην εργασία της και γιατί δεν μας έχει πει ποτέ «όχι», ό,τι ώρα κι αν τη χρειαζόμαστε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Εφόσον η αποκομιδή γίνεται 3 η 4 φορές τον χρόνο και λίγες είναι οι 5 ημέρες.

    Μιχάλης 22/06/2024 07:58

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr